arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Eurostat: Στο 0,8% η αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους
business

Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,4% τόσο στη ζώνη του ευρώ (EA19) όσο και στην ΕΕ28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εθνικών λογαριασμών που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρώτο τρίμηνο του 2017, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,5% και στις δύο περιοχές. Τα στοιχεία αυτά προσαρμόζονται εποχιακά.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,6% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,5% στην ΕΕ28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 (μετά + 1,6% και + 1,5% αντίστοιχα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017).

Η Eurostat εκτιμά ότι, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, 235,4 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες απασχολήθηκαν στην ΕΕ28, από τα οποία 155,6 εκατ. ήταν στη ζώνη του ευρώ. Αυτά είναι τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ και στις δύο περιοχές. Αυτά τα στοιχεία προσαρμόζονται εποχιακά.

Αύξηση της απασχόλησης στα κράτη μέλη

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, η Μάλτα (+ 1,0%), η Ισπανία (+ 0,9%), η Ελλάδα και η Πολωνία (+ 0,8%) σημείωσαν τις υψηλότερες αυξήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε αντίθεση, οι μειώσεις στην απασχόληση παρατηρήθηκαν στην Κροατία (-0,8%), τη Λετονία (-0,7%), τη Ρουμανία (-0,6%) και την Εσθονία (-0,5%).

Γεωγραφικές πληροφορίες

Η ζώνη του ευρώ (EA19) περιλαμβάνει το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, την Αυστρία, την Πορτογαλία,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ28) περιλαμβάνει το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: Taxheaven

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα