arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΑΥΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ
Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης* «ΛΥΣΗ», διοργανώνουν, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ, ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» στην αίθουσα εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων της έκθεσης, κτίριο Φραγκίστα, (4οχιλιόμετρο Άργους – Ναυπλίου).
Η παρουσίαση του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών και η ενημέρωση του θεσμού της διαμεσολάβησης είναι από τα βασικά θέματα που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε Μεγαλόπολη (8/12), Άστρος (9/12) και Τρίπολη (10-11/12). Ενημερωθείτε αναλυτικά για: Ημερομηνίες Εκλογών – Αριθμός Εδρών – Προθεσμία Εξόφλησης Συνδρομών – Υπόδειξη εκπροσώπων – Υποβολή Υποψηφιοτήτων.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 30/9 ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
Προθεσμία 13 ημερών έχουν όσοι επιθυμούν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους με την εφορία και να αποκαλύψουν οικειοθελώς αδήλωτα εισοδήματα. Όσοι το πράξουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα τύχουν σημαντικών εκπτώσεων, ενώ από την ανωτέρω ημερομηνία και μετά τα πρόστιμα φτάνουν μέχρι και το 120%. Μέχρι στιγμής περίπου 70.000-75.000 φορολογούμενοι έχουν περάσει την πόρτα της εφορίας και αποκάλυψαν αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ύψους περίπου 400 εκατ.

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Θετικό πρόσημο, και οδεύει προς την εξισορρόπηση, έχει αποκτήσει τo ισοζύγιο συστάσεων – διαγραφών επιχειρήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, για το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο 2011 έως τον Αύγουστο του 2017, από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο διαγράφηκαν 299.842 επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα συστάθηκαν 236.265 επιχειρήσεις με το ισοζύγιο να είναι αρνητικό κατά 63.477 επιχειρήσεις. Ωστόσο, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2015 έως τον Αύγουστο του 2017 συστάθηκαν 80.745 επιχειρήσεις ενώ διαγράφηκαν 79.596, δημιουργώντας ένα θετικό ισοζύγιο 1.149 νέων επιχειρήσεων ήδη με την ολοκλήρωση του οκταμήνου του 2017.

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ http://government.gov.gr
Τέθηκε σε λειτουργία ο επίσημος ενημερωτικός ιστότοπος σχετικά με το έργο και τη δραστηριότητα της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος είναι ήδη δημόσια προσβάσιμος στη διεύθυνση https://government.gov.gr/ Στον ιστότοπο υπάρχουν ομιλίες, δηλώσεις, συνεντεύξεις υπουργών, ανακοινώσεις, δελτία Τύπου και ενημερώσεις υπουργείων για διάφορα ζητήματα. Οι πολίτες μπορούν να κάνουν πλοήγηση σε 7 Κατηγορίες (Επικαιρότητα, Έργο, Τεκμηρίωση, Infogov, Εκπρόσωπος, Πρωθυπουργός, Κυβέρνηση) και σε 9 θεματικές ενότητες (Ανάπτυξη και Οικονομία, Εργασία Ασφάλιση Αλληλεγγύη, Παιδεία, Υγεία, Περιβάλλον και Ενέργεια, Αγροτική Ανάπτυξη, Δημόσια Διοίκηση και Δικαιοσύνη, Πολιτισμός και Αθλητισμός, Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα). Επίσης, να πληροφορηθούν για τα προγράμματα του πρωθυπουργού και υπουργών, τα χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης να συνδεθούν με χρήσιμους ιστοτόπους και να δουν τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης 2015-2016.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα