Θετικές προοπτικές απασχόλησης από το 20% των εργοδοτών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 30/09/2017 / ΩΡΑ: 20:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Ένας στους πέντε εργοδότες εκτιμά ότι θα αυξήσει τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του κατά το επόμενο, το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Η έρευνα προοπτικών και απασχόλησης της ManpowerGroup δείχνει ότι συνολικά, οι προοπτικές απασχόλησης, αν και μέτριες, βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών. Ουσιαστικά, το 20% που συμμετείχε στην έρευνα προέβλεψε ότι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στην επιχείρησή του, το 11% προέβλεψε μείωση και το 66% στασιμότητα.

 

Οι τομείς της παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, της ακίνητης περιουσίας, των ασφαλειών και των χρηματοοικονομικών, έχουν θετικό πρόσημο που αθροιστικά φτάνει στα επίπεδα του 21% για τις προοπτικές απασχόλησης το επόμενο τρίμηνο. Ακολουθούν η γεωργία με 20% και με 18% οι μεταφορές και οι επικοινωνίες. Με θετικό πρόσημο στον τομέα των προσλήψεων φαίνεται ότι κινούνται και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο και την ύδρευση (17%), στις κατασκευές (16%) και στον τουρισμό (6%).
 Χαρακτηριστικό της θετικής εικόνας που αποπνέει η έκθεση της ManpowerGroup είναι το γεγονός ότι σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα οι προοπτικές απασχόλησης έχουν βελτιωθεί και στους εννέα τομείς δραστηριότητας που αναλύονται.

Αν η σύγκριση γίνει σε σχέση με το μέγεθος, διαπιστώνεται ότι οι εργοδότες μεσαίων επιχειρήσεων είναι πιο αισιόδοξοι (26%) συγκριτικά με εκείνους των μεγάλων επιχειρήσεων (24%) της χώρας.

Πηγή:dikaiologitika.gr