arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η 1η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για την παρουσίαση των προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε περιοχές της Αρκαδίας.
Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. διοργανώνεται η 1η κατά σειρά εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Στη διάρκεια της εκδήλωσης στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα προγράμματα: «Επιχειρούμε Έξω», «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 16 Μαρτίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά εδώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Νέες οδηγίες προς τις εφορίες για την εφαρμογή των ευνοϊκότερων προστίμων για υποθέσεις που αφορούν χρήσεις μέχρι και το τέλος του 2013 πριν, δηλαδή, την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σε εγκύκλιό περιλαμβάνονται συγκεκριμένα παραδείγματα που δείχνουν τη μείωση των πρόσθετων φόρων με την εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπει ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών (Κ.Φ.Δ). Για παράδειγμα για υπόθεση μη υποβολής δήλωσης οι πρόσθετοι φόροι μειώνονται από 1.200 ευρώ σε 857,70 ευρώ ενώ σε άλλη υπόθεση υποβολής ανακριβούς δήλωσης από 2.400 ευρώ οι πρόσθετοι φόροι περιορίζονται σε 1.715,40 ευρώ.

ΥΠ. ΟΙΚ.: ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
Μειώθηκαν τον Νοέμβριο στα 3,141 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες έναντι του ποσού των 3,460 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον Οκτώβριο. Μείωση σημείωσαν το Νοέμβριο και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων στο ποσό των 776 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 832 εκατ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο. Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν την πορεία εξέλιξης των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης. Το μεγαλύτερο ποσό στο σύνολο των υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες αφορούν οι οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης οι οποίες τον Νοέμβριο μειώθηκαν στα 1,754 δισ. ευρώ έναντι 1,954 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

ΣΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟ 1/1/2018
Σύμφωνα με τη ΔΙΕΠΠΥ: Από την 1-1-2018, το κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση, κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος στην κουζίνα των καταστημάτων του άρθρου 69 της παρούσας, πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης που, θα διατίθενται από το κατάστημα και θα φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη διαδρομή νέα.

ΕΛ. ΣΤΑΤ.: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 15,5% καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2017, η οποία, σε συνδυασμό με την πολύ μικρότερη αύξηση των εισαγωγών (κατά 4%), επέφερε τη μείωση κατά 11,5% του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. Στο τέλος του 9μήνου 2017, το εμπορικό έλλειμμα εμφανίζεται αυξημένο κατά 15,9%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών, κατά το μήνα Νοέμβριο 2017 ανήλθε στο ποσό των 2.586,9 εκατ. ευρώ (3.045,6 εκατ. δολάρια) έναντι 2.239,3 εκατ. ευρώ (2.425,6 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2016 παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 15,5%.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα