arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του και η εταιρεία Ανάπτυξης Πελοποννήσου “ΑΓΑΠΗΝΩΡ” διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για την παρουσίαση των προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε περιοχές της Αρκαδίας.
Σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. διοργανώνεται η 3η κατά σειρά εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου «Φάμπρικα Πολιτισμού», στο Λεωνίδιο.
Στη διάρκεια της, ο συνεργάτης της εταιρείας Ανάπτυξης Πελοποννήσου “ΑΓΑΠΗΝΩΡ” κ. Νικόλαος Μεγρέμης θα παρουσιάσει αναλυτικά τα προγράμματα:
• «Επιχειρούμε Έξω»
• «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»
Επόμενες εκδηλώσεις, στη Μεγαλόπολη και τη Δημητσάνα
Μεγαλόπολη, 31 Ιανουαρίου
Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. διοργανώνεται η 4η κατά σειρά εκδήλωση, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης «Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ», στη Μεγαλόπολη, (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου).
Για τη Δημητσάνα θα βγει σχετική ανακοίνωση, μέσα στο επόμενο διάστημα.

ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 16 Μαρτίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες εδώ.

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ «ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ» ΝΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Το θέμα των πυρόπληκτων δανείων απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια τις επιχειρήσεις των νομών Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στο θέμα αυτό, καθώς τα πυρόπληκτα δάνεια έπαψαν να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά.
Μετά από μακρά συζήτηση, οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων αποφάσισαν ομόφωνα να ξεκινήσουν μια σειρά από ενέργειες και επαφές με τους αρμόδιους φορείς, αφού γίνει η επεξεργασία κάποιων λογικών και εφαρμόσιμων προτάσεων, προκειμένου να επιχειρηθεί και να επιτευχθεί μία λύση που θα είναι συμφέρουσα για όλους τους εμπλεκομένους (επιχειρήσεις, Ελληνικό Δημόσιο, τραπεζικά ιδρύματα), ώστε και οι τράπεζες να μπορέσουν να εισπράξουν ένα μέρος αυτών των δανείων, και το Ελληνικό Δημόσιο να μην χρειαστεί να καταβάλει όλες αυτές τις καταπίπτουσες εγγυήσεις και, φυσικά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έλαβαν αυτά τα δάνεια σε δύσκολες συνθήκες λόγω των καταστροφών, να μπορέσουν να τα αποπληρώσουν χωρίς να κινδυνεύουν να κλείσουν.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Στο τελικό στάδιο έχει εισέλθει πλέον η διαδικασία ένταξης και των ελεύθερων επαγγελματιών με οφειλές έως 50.000 ευρώ στον μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού. Όπως ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, από 1ης Φεβρουαρίου στόχος είναι να μπορεί να ενταχθεί στον μηχανισμό και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πριν από έναν χρόνο είχε εξαιρεθεί.

ΟΑΕΔ: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ
Ο ΟΑΕΔ καλεί τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ων από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών να υποβάλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11η πρωινή στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγήσει το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους 20.000 νέων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (Κ.ΑΛ.), που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα