arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
Για τις επιλέξιμες επενδύσεις στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, το μέγιστο ύψος των επενδύσεων αλλά και τις προϋποθέσεις και τους όρους επιλεξιμότητας των δικαιούχων ενημερώθηκαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Στην ενημερωτική εκδήλωση – τεχνική σύσκεψη, που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, μελετητές και παραγωγοί είχαν την ευκαρία να ενημερωθούν άμεσα και έγκυρα από τον εισηγητή κ.Ευθύμιο Τσιατούρα, προϊστάμενο της Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, Ε.Υ.Ε. Π.Α.Α 2014-2020, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τη συνεργάτη του κα Κατερίνα Τσοκαλίδη για τα Σχέδια Βελτίωσης.

ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ
Επιστολή προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με την κατάργηση του υποκαταστήματος της στο Λεβίδι απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας στην οποία αναφέρει ότι τα έξοδα δεν είναι απαγορευτικά για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος και επειδή η Τράπεζα Πειραιώς ισχυρίζεται ότι είναι δίπλα στις επιχειρήσεις και θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη, η Διοίκηση Επιμελητηρίου ζητά την αναθεώρηση της απόφασης.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή εδώ.

ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 16 Μαρτίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά εδώ.

ΠΟΜΙΔΑ: «ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ» Η ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΝΦΙΑ
Σημαντική μείωση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης, αδυναμία πληρωμής των φόρων στα ακίνητα, που θεωρούνται από τους περισσότερους άδικοι, επιδίωξη της πλειονότητας των ιδιοκτητών να απαλλαγούν από τα ακίνητά τους πουλώντας τα ακόμα και σε τιμή χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία και γενική απροθυμία επενδύσεων στην κτηματαγορά, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της αγοράς ακινήτων σήμερα, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΠΟΜΙΔΑ. Συγκεκριμένα, τέσσερις στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνουν στο μέλλον αν δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, το 15,8% δηλώνει ότι θα προσπαθούσε να τα πουλήσει σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής και το 33,4% σε τιμή ίση με την αντικειμενική, ενώ το 8,6% θα αφήσει να τα κατάσχει το Δημόσιο.

ΕΛΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΣΗ 2,1% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2017
Αύξηση 2,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον περασμένο Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2016, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2016 με το 2015. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών: α. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 1,8%, και β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 3,3%.

ΚΕΕ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ξεκίνησε η λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας «Σύστημα Μητρώου Εγγυήσεων Καταναλωτή», http://warranty.uhc.gr, που υλοποιήθηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕ). Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και ταμειακά ενήμερες στο επιμελητήριο που ανήκουν, θα έχουν τη δυνατότητα να αναρτούν πληροφορίες, μέσω της πλατφόρμας, σχετικά με τις εγγυήσεις για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές, ως προς τη διάρκεια, τον τρόπο υποστήριξης-συντήρησης-αντικατάστασής τους , καθώς και όποια άλλη πληροφορία θεωρούν απαραίτητη. Έτσι, θα μπορούν να εφαρμόσουν μία πολιτική διαφάνειας προς το καταναλωτικό κοινό, αυξάνοντας τόσο το κύρος τους όσο και το πελατολόγιό τους. Αντίστοιχα, οι καταναλωτές θα μπορούν εύκολα και έγκυρα να βρίσκουν πληροφορίες σχετικά με τις εγγυήσεις των αγαθών-υπηρεσιών που τους προσφέρονται, με την υποστήριξη και το κύρος της ΚΕΕ και των επιμελητηρίων-μελών της.

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου δεν θα κυκλοφορήσει το Οικονομικό Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα