arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και η Διοικηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας απέστειλαν σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου γενικότερα και της Αρκαδίας.
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τις προτάσεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕ Κ.Κ. ΧΑΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΔΑΝΕΙΑ
Σε συνέχεια των συντονισμένων πρωτοβουλιών και ενεργειών των Επιμελητηρίων των Πυρόπληκτων νομών (Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ευβοίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας), πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εν λόγω Επιμελητηρίων με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Αλέξη Χαρίτση, παρουσία και του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες με τη διαχείριση των πυρόπληκτων δανείων.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΤΗΣ “SHOCK PRICE- COOL EDITION” ΒΡΑΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Ο Δήμος Τρίπολης μαζί με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ομοσπονδία επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ), τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Τρίπολης, την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, οργανώνουν την χειμερινή έκδοση της ΝΥΧΤΑΣ… SHOCK PRICE.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Μαρτίου, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά, για μια Νύχτα… Shock Price «cool edition»!!!!
Για την ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία της διοργάνωσης, της δικής μας εμπορικής βραδιάς, ο Δήμος Τρίπολης και όλοι οι διοργανωτές, απευθύνουν κάλεσμα σε φορείς, επιχειρηματίες, συλλόγους της πόλης κτλ, που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στον εμπλουτισμό της γιορτινής ατμόσφαιρας, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα : 2713 600400–402-407 (ώρες 9.00 – 15.00) ή με email : press@tripolis.gr μέχρι και Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.

ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 16 Μαρτίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά εδώ.

ΣΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΤΟΥ ΟΟΣΑ Ο ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στις 227.925 δολάρια διαμορφώθηκε το 2014 ο κατά κεφαλήν πλούτος στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας υπό τον τίτλο «Τhe Changing Wealth of Nations 2018». Οι 227.925 δολάρια αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 του μέσου κατά κεφαλήν πλούτου στις χώρες υψηλών εισοδημάτων του ΟΟΣΑ, όπου υπάγεται και η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο μέσος κατά κεφαλήν πλούτος στην ομάδα αυτή των χωρών ήταν το 2014 741.398 δολάρια. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της έκθεσης, εξετάζονται συνολικά 141 χώρες.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΟ 2017, ΣΤΑ 28,83 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΝΗΛΘΕ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Με νέο ιστορικό ρεκόρ ολοκλήρωσαν το 2017 οι ελληνικές εξαγωγές, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ). Σύμφωνα με ανάλυση του ΠΣΕ και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, οι εξαγωγές συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών και στο σύνολο του 2017, δηλαδή στο διάστημα Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2017, αυξήθηκαν κατά 13,2% και ανήλθαν στα 28,83 δισ. ευρώ από 25,46 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Το προηγούμενο ρεκόρ εξωστρέφειας ήταν το 2012, όταν η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών είχε φθάσει στα 27,34 δισ. ευρώ.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα