arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Αυτοί οι κλάδοι των γενικών ασφαλίσεων παρουσιάζουν αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων
CHA000019

Θετικά κινείται μέσα στο πρώτο τρίμηνο ο κλάδος των γενικών ασφαλίσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία παραγωγής ασφαλίστρων που δημοσιοποίησε η ΕΑΕΕ, για το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Αν και είναι νωρίς, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, να σχηματιστεί άποψη για το αν η αγορά οδηγείται σε ουσιαστική ανάκαμψη η πρώτη εικόνα είναι θετική.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, για τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, ο κλάδος γενικών ασφαλίσεων, που περιλαμβάνει πλέον και τα ασφαλιστήρια υγείας, γίνεται πρωταγωνιστής στην αύξηση της παραγωγής για το σύνολο της αγοράς.
Μάλιστα, αναμένεται και νέα αύξηση της παραγωγής για το επόμενο δίμηνο λόγω των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε πάνω από 400.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα και που οι ιδιοκτήτες τους αναμένεται να τα ασφαλίσουν.
Ειδικότερα:
Στην υγεία και στον κλάδο ασθένειες η αύξηση της παραγωγής έφθασε το 21,0% και στα ατυχήματα 23,6%.
Στο αυτοκίνητο και στον κλάδο αστικής ευθύνης ( υποχρεωτική ασφάλιση) η αύξηση ήταν 4,4%, ενώ στις άλλες ασφαλίσεις αυτοκινήτου ( εκτός αστικής ευθύνης) η αύξηση της παραγωγής έφθασε στο 8,3%.
Στις ασφαλίσεις για πυρκαγιά και στοιχεία της φύσης ( που αφορά κυρίως κατοικίες άλλα και επιχειρήσεις ) επίσης καταγράφεται σημαντική αύξηση 21,0%.
Επίσης άλλοι κλάδοι που έχουν αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων είναι, Γενική αστική ευθύνη με 12,6%, Διάφορες χρηματικές απώλειες με 5,1% και Βοήθεια με 7,3%

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα