arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ
Το Επιμελητήριο μετά από επικοινωνία του με τον ΕΦΕΤ σχετικά με τα πιστοποιητικά που έχουν λάβει εκπαιδευόμενοι τα τελευταία 10 χρόνια, ενημερώνει τις επιχειρήσεις τροφίμων τα εξής:
1. όλες οι βεβαιώσεις που έχουν εκδοθεί από τον ΕΦΕΤ με ημερομηνία υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος έως τις 31/12/2007 ίσχυαν έως τις 17/08/2012. Μετά την παρέλευση του ανωτέρω χρονικού ορίου οι επιχειρήσεις τροφίμων υποχρεούνται να καταρτίσουν εκ νέου το προσωπικό τους με βάση τα οριζόμενα στην ΥΑ 14708/2007.
2. Οι βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης που έχουν εκδοθεί από τον ΕΦΕΤ για προγράμματα εκπαίδευσης-κατάρτισης που υλοποιήθηκαν μετά την 01-01-2008 δεν έχουν ημερομηνία λήξης και ισχύουν επ’ αόριστον.
Εδώ μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση αναλυτικά.

ΙΟΒΕ: ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ 2% ΤΟ 2017 ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
Οι επενδυτικές δαπάνες στο σύνολο της μεταποίησης αυξήθηκαν το 2017 κατά 2% σε σχέση με τις δαπάνες του 2016, όπως προκύπτει από έρευνα Επενδύσεων στην Βιομηχανία (Μάρτιος – Απρίλιος 2018) του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Σημειώνεται ότι καταγράφεται αύξηση στην τελευταία εκτίμηση των βιομηχανικών επενδύσεων για πρώτη φορά από το 2008.

ΕΦΚΑ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Δημοσιεύθηκε η Εγκύκλιος 23/9.5.2018 του ΕΦΚΑ με θέμα «Εκπροσώπηση πολιτών στις διοικητικές αρχές».
Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει:
Με αφορμή ερωτήματα που διατυπώνονται στην υπηρεσία μας σχετικά με την εκπροσώπηση των πολιτών στις διοικητικές αρχές θέτουμε υπόψη σας ότι ο εκπρόσωπος θα πρέπει να είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένος είτε με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο είτε με άλλη εξουσιοδότηση η οποία έχει επικυρωθεί για το γνήσιο της υπογραφής του εντολέα από οποιαδήποτε διοικητική αρχή.
Εδώ μπορείτε να δείτε τις διευκρινίσεις σχετικά με την πληρεξουσιότητα και τη χρονική ισχύ των εξουσιοδοτήσεων.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
O χρόνος κυλά αντίστροφα για την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το αργότερο έως τις 14 Ιουνίου θα έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση με τις νέες τιμές ζώνης σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, θα έχουν γίνει και οι όποιες διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, εφόσον χρειασθεί, προκειμένου να διασφαλισθεί ο ετήσιος στόχος είσπραξης εσόδων από την κατηγορία αυτή.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟ 2017, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΕΛΚΑ
Αύξηση 2,9% παρουσίασε η απασχόληση στο λιανεμπόριο τροφίμων και το 2017 με κύριο πυλώνα τα σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Συγκεκριμένα το ΙΕΛΚΑ ολοκλήρωσε πρόσφατα ανάλυση της απασχόλησης στο λιανεμπόριο τροφίμων και προκύπτει ότι το λιανεμπόριο τροφίμων εν μέσω της έντονης οικονομικής ύφεσης αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της οικονομίας σε σχέση με τη διατήρηση και την αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα τη δεκαετία του 2010-2020.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα