arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΣΕΕ: ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΑΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2018
«Η εμπορική κίνηση στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, βαίνει μειούμενη σε σύγκριση με πέρυσι, στις περισσότερες περιοχές (42 από τις 67 περιοχές της χώρας). Σε ένα σημαντικό μέρος (20/67 αγορές) οι πωλήσεις κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά, ενώ σε δυο περιοχές της Αττικής, Γαλάτσι και Μοσχάτο και στον Πόρο, στη Σαντορίνη και στις Σέρρες σημειώθηκε αύξηση της κίνησης σε σύγκριση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο». Αυτό σημειώνεται στο Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) σε ανακοίνωση με αφορμή τα συμπεράσματα της περιοδικής έρευνας για την κίνηση της αγοράς κατά την εαρινή εκπτωτική περίοδο του 2018 που πραγματοποιείται το πρώτο δεκαπενθήμερο Μαΐου.

ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ «ΠΕΡΙ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ»
Σε Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, βγαίνει το σχέδιο νόμου με τίτλο «Περί Ανωνύμων Εταιρειών».
Στο πλαίσιο αυτό καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 31/05/2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

ΕΦΚΑ: ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΠΟΣΟΥ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ενημερώνει, με σχετική ανακοίνωση, τους ασφαλισμένους που δικαιούνται ποσό προς επιστροφή- ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εισφορών 2017 -ότι συμψηφίζεται με τρέχουσες εισφορές, συμπεριλαμβανομένης και της εισφοράς Μαρτίου 2018, ως εξής: Αν είναι μικρότερο των 50 ευρώ, θα συμψηφισθεί αυτόματα. Αν είναι μεγαλύτερο των 50,01 ευρώ, μπορεί να συμψηφισθεί, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα έως τις 31 Μαΐου 2018. Η αίτηση υποβάλλεται διαδικτυακά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ ή στις αρμόδιες υπηρεσίες μη μισθωτών.

ΑΑΔΕ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ 190.000 ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟ 2018
Σχέδιο για τη διενέργεια 190.000 φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων το 2018 θέτει σε εφαρμογή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Αυτό προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2018 το οποίο επίσης θέτει ως στόχο την είσπραξη 2,8 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και το 24% των νέων οφειλών που θα δημιουργηθούν φέτος. Το σχέδιο περιλαμβάνει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών ενώ σχεδιάζεται και η καθιέρωση απλούστερων διαδικασιών για το άνοιγμα θυρίδων.

ΤτΕ: ΣΤΑ 7,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΟ 4ΜΗΝΟ
Πρωτογενές πλεόνασμα 7,5 δισ. ευρώ εμφανίζει σε ταμειακή βάση ο Κρατικός Προϋπολογισμός στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2018, έναντι ελλείμματος 404 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 599 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 188 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 14,530 δισ. ευρώ, από 13,468 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 464 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 544 εκατ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 15,380 δισ. ευρώ, από 16,512 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2017.

Το επιχειρηματικό – οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας δεν θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 28 Μαΐου λόγω αργίας του Αγίου Πνεύματος

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα