arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

e – ΥΜΣ: ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΗΣ ΙΚΕ
Με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς κόστος και μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, γίνεται πλέον η ίδρυση πολυπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ), μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ). Μετά τη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης για τη σύσταση εξ’ αποστάσεως μονοπρόσωπης ΙΚΕ, ξεκινάει η διαδικασία να αφορά και επιχειρηματίες που θέλουν να ιδρύουν ηλεκτρονικά πολυπρόσωπες ΙΚΕ, ενώ στόχος είναι σταδιακά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω της εφαρμογής, να μπορούν να ιδρυθούν ηλεκτρονικά όλες οι εταιρικές μορφές. Η διαδικασία θα είναι η ίδια.

ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2020 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 19 Οκτωβρίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΣΤΑΔΙΑΚΕΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ, ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες με μικρή περιουσία θα δουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μέσα στο 2019 και από εκεί και πάνω, το ποσοστό μείωσης θα φθίνει όσο αυξάνεται η συνολική περιουσία, σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονται στην κυβέρνηση. Στόχος είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% στις χαμηλές ιδιοκτησίες και κατά 30% μεσοσταθμικά σε δύο φάσεις, το 2019 και το 2020.

ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΜΙΛΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Εντολή επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των ελέγχων στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις που αφορούν εισαγγελικές παραγγελίες και ενδοομιλικές συναλλαγές δίνει με απόφαση της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Μεταξύ άλλων πρόκειται για υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, υποθέσεις που αφορούν σε διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES), υποθέσεις πολυμερών (ταυτόχρονων) ελέγχων που διενεργούνται από ελληνικές και αλλοδαπές φορολογικές αρχές, υποθέσεις διενέργειας ελέγχου στο πλαίσιο επανάληψης διαδικασίας κ.ά.

ΑΑΔΕ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
Προθεσμία έως τις 12 Δεκεμβρίου 2018 δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους επαγγελματίες και καταστηματάρχες να δηλώσουν στο Taxisnet τον επαγγελματικό τους λογαριασμό. Σε διαφορετική περίπτωση τους περιμένει πρόστιμο 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση οι επαγγελματίες που υποχρεούνται να διαθέτουν POS και να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές θα πρέπει εντός μήνα να δηλώνουν τον επαγγελματικό λογαριασμό τους. Ωστόσο, για την πρώτη εφαρμογή οι υπόχρεοι έχουν προθεσμία να δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό έως τις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα