arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2020 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 19 Οκτωβρίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ 250.000 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Το μέτρο της ασφαλιστικής ελάφρυνσης χιλιάδων μη μισθωτών (ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων), εξειδίκευσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου παρουσίασε αναλυτικούς πίνακες με τις μειώσεις κατά 33,3% των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, από την 1/1/2019.

ΕΚΤ: ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Την εκρηκτική άνοδο της χρήσης του πλαστικού χρήματος στη χώρα μας την περίοδο 2015-2017, μετά δηλαδή την επιβολή των capital controls, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της ΕΚΤ, που φέρνουν την Ελλάδα να καλύπτει σημαντικό μέρος της διαφοράς που τη χώριζε μέχρι σήμερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η αξία των συναλλαγών με κάρτες ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτινάχθηκε από 5% το 2015 στο 12,1% το 2017, προσεγγίζοντας το μέσο όρο της Ευρωζώνης που διαμορφώθηκε πέρυσι στο 14,8%.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ 400 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Την αύξηση του προϋπολογισμού της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» από 120 εκατ. ευρώ σε 400 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Συνολικά στην εν λόγω δράση υποβλήθηκαν 7.297 επενδυτικά σχέδια, τα οποία ζητούν 1.127 εκατ. ευρώ δημόσια επιχορήγηση. Σε συνδυασμό με προηγούμενη δράση για την «Ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων» όλων των κλάδων, τα προγράμματα στον τομέα του τουρισμού βρήκαν άμεση απήχηση και τους επενδυτές σε ιδιαίτερη ετοιμότητα, αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ E-ΓΕΜΗ: ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ 130.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί το έργο για το ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ (e-ΓΕΜΗ), που θα δώσει σε 130.000 ελληνικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να λάβουν απομακρυσμένη ψηφιακή υπογραφή και να μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τους ισολογισμούς τους, παρακάμπτοντας πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια, όπως γνωστοποίησε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν κάπου πρέπει να πέσουν όλες οι δυνάμεις μας, είναι στην ολοκλήρωση αυτού του έργου, που θα αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τον τρόπο συναλλαγής με το δημόσιο».

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα