arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΟΑΕΔ: Επιδότηση έως και 36.000 ευρω σε ανέργους για να ανοίξουν επιχείρηση
CHA000017

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης θα απευθύνεται σε επιχειρηματίες που έκλεισαν τις εταιρείες τους από 1/1/12 και μετά και που θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.

Ειδικότερα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά την πρωτοβουλία για τη «δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία» και απευθύνεται σε πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους από την 1.1.2012 και μετά και οι οποίοι θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Οι επιδοτήσεις κυμαίνονται από 12.000 ως 36.000 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης, με την οποία θα ξεκινήσει η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα.

Μάλιστα με το νέο πρόγραμμα θα δοθεί η ευκαιρία και σε αυτούς που δεν έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ, γιατί πολλοί που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους δεν μπόρεσαν να μπουν σε ρυθμίσεις. Τώρα με αυτό το πρόγραμμα θα δοθεί η ασφαλιστική ενημερότητα για να ξεκινήσουν νέα επιχειρηματική δραστηριότητα και θα καταβάλει ο ΟΑΕΔ, απευθείας το 25%, ή μέχρι το 25% , της επιχορήγησης που θα πάρουν, απευθείας στον ΕΦΚΑ.

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ είναι στο στάδιο της προκήρυξης και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news, μέσα στο επόμενο διάστημα των 20 ημερών θα έχει προκηρυχθεί.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα