arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Η ΕΕ συνεχίζει να αναπτύσσει την ευρωπαϊκή ηλεκτρονική δικαιοσύνη (e-justice)
hand 2811686 1920

Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση στη δικαιοσύνη σε ολόκληρη την ΕΕ συνεχίζοντας να αναπτύσσει την ευρωπαϊκή ηλεκτρονική δικαιοσύνη (e-justice).

Το Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη στρατηγική και το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης για το διάστημα 2019-2023. Η ηλεκτρονική δικαιοσύνη είναι μια πολιτική με την οποία απλουστεύεται και βελτιώνεται η πρόσβαση στη δικαιοσύνη καθόσον ψηφιοποιούνται οι διασυνοριακές νομικές διαδικασίες. Η ηλεκτρονική δικαιοσύνη δεν περιορίζεται σε έναν συγκεκριμένο τομέα του δικαίου και προορίζεται για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους ασκούντες νομικά επαγγέλματα και τις δικαστικές αρχές.

Κατά το διάστημα 2019-2023, οι εργασίες για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη θα έχουν τρεις βασικούς στόχους:
• Βελτίωση της πρόσβασης σε πληροφορίες στον τομέα της δικαιοσύνης
• Συνέχιση της ψηφιοποίησης των δικαστικών και εξωδικαστικών διαδικασιών για ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση στα δικαστήρια
• Εξασφάλιση της τεχνικής υλοποίησης και της διαχείρισης των εθνικών συστημάτων ηλεκτρονικής δικαιοσύνης για ευκολότερη διασύνδεση και διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων των κρατών μελών.

Δικτυακή πύλη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης

Η δικτυακή πύλη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης είναι το βασικό εργαλείο που αναπτύχθηκε για να βελτιωθεί η πρόσβαση σε πληροφορίες στον τομέα της δικαιοσύνης. Περιέχει ιστοσελίδες πληροφοριών, εργαλεία αναζήτησης και δυναμικά έντυπα σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης του χρήστη και βελτίωσης της εμπειρίας του. Η πύλη θα αναπτυχθεί περαιτέρω και θα επεκταθεί στα πλαίσιο του επόμενου σχεδίου δράσης.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα