arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου
exhibitor

Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου,  19 έως τις 24 Ιουλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Μια νέα πνοή στις αγροτικές εκθέσεις έρχεται να δώσει η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου. Η φετινή έκθεση θα παρουσιάσει τις καινοτομίες της αγοράς, και θα αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη των συνεργασιών μεταξύ επαγγελματιών όλης της Ελλάδας, θα αναδειχθεί ως η σημαντικότερη αγροτική έκθεση της Νοτίου Ελλάδας και τέλος η Κρήτη θα εξελιχθεί ως σημαντικό κέντρο του επαγγελματικού τουρισμού της Ελλάδας.

Στην Έκθεση πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μαγειρικής, να φιλοξενηθούν Περιφέρειες της Ελλάδας, να διοργανωθεί Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής καθώς επίσης και συνέδρια- ομιλίες- ημερίδες με αγροτικά & κτηνοτροφικά θέματα.

Για 6 ημέρες η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου είναι το επίκεντρο της προβολής της παραγωγικότητας και της δράσης, προωθεί την εμπορική ανάπτυξη, αναδεικνύει τα οφέλη συνεργασίας και αυξάνει τον εσωτερικό επαγγελματικό τουρισμό.

Εκδηλώσεις 

  1. Με επίκεντρο την κατασκευή Παραδοσιακού Παντοπωλείου, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων και θα έχουν την δυνατότητα να τα γευτούν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μαγειρικής από την Κρήτη και τις φιλοξενούμενες Περιφέρειες. Το Παραδοσιακό Παντοπωλείο θα περιλαμβάνει παραδοσιακά ράφια με προϊόντα από το κάθε Δήμο της Κρήτης, επίσης φιλοξενεί στο χώρο του τους επισκέπτες της Έκθεσης. Οι σέφ φιλεύουν τους επισκέπτες με τα εδέσματα. Ο χώρος θα πλαισιωθεί με παραδοσιακά τραπεζάκια και καρέκλες για τους επισκέπτες, ώστε να αναδειχθούν με το καλύτερο τρόπο τα προϊόντα και η φιλοξενία της Κρήτης.
  2. Με τη δημιουργία Κουζίνας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις γαστρονομίας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται από αναγνωρισμένο σεφ, από εστιατόρια της περιοχής και παραδοσιακούς τοπικούς συλλόγους, οι οποίοι θα παρασκευάζουν συνταγές από παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης. Η κουζίνα θα περιλαμβάνει όλο τον επαγγελματικό εξοπλισμό που απαιτείται (εστίες, φούρνο, σκεύη κλπ) καθώς και τρόφιμα που χρειάζονται για την δημιουργία συνταγών (κρεατικά, πουλερικά, αλλαντικά, ζυμαρικά κλπ). Στον χώρο μπροστά από την κουζίνα θα υπάρχει πάγκος παρουσίασης όπου θα σερβίρονται τα κεράσματα για το κοινό.
  3. Στο Παραδοσιακό Καφενείο θα φιλοξενηθούν επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα παρασκευάσουν ελληνικά κεράσματα με παραδοσιακά ποτά και τοπικά αναψυκτικά και θα σερβίρουν καφέ στους επισκέπτες για δοκιμή.
  4. Στον συνεδριακό χώρο του Εκθεσιακού θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο για τους Νέους Αγρότες.
  5. Επίσης, ιδιαίτερα βοηθητικό και επιμορφωτικό για τους επισκέπτες θα είναι το Σεμινάριο για τις Νέες Καλλιέργειες και τους Τρόπους Παραγωγής που θα πραγματοποιηθεί εξίσου στο συνεδριακό κέντρο του εκθεσιακού.
  6. Ημερίδες για τη Νέα Τεχνολογία στα Αγροτικά Μηχανήματα & την Αειφόρο Ανάπτυξη της υπαίθρου Κρήτης.
  7. Στο Θέατρο του Εκθεσιακού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ κρητικής μουσικής με κρητικούς καλλιτέχνες και χορευτικές παραστάσεις.
  8. Μία ημέρα της Έκθεσης θα αφιερωθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα και στις Περιφέρειες που θα συμμετάσχουν.

Πληροφορίες

Σχεδιάγραμμα έκθεσης

Αίτηση συμμετοχής

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα