">

Τιμητική βράβευση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 15/05/2019 / ΩΡΑ: 14:40 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: TOP NEWS, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Ήταν 22 Μαΐου 1989 όταν από το κεντρικό Studio της οδού Λαγοπάτη 2 στην Τρίπολη, ξεκίνησε να εκπέμπει ως ελεύθερη Δημοτική Ραδιοφωνία, πάνω στο τρίπτυχο ενημέρωση-επιμόρφωση-ψυχαγωγία…

Τριάντα χρόνια μετά, τη Δευτέρα 13 Μαΐου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο των δράσεων «Ο Πολιτισμός ενισχύει την επιχειρηματικότητα» βράβευσε τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 9,15 για τη συνεχή και συνεπή παρουσία της στα ερτζιανά, από την ίδρυσή της έως σήμερα.

Η εκδήλωση, μετά το καλωσόρισμα της κα Ντόρας Παπαϊωάννου, δημοσιογράφου και συνεργάτη της Δημοτικής Ραδιοφωνίας που έκανε και την παρουσίαση,  ξεκίνησε με ένα ολιγόπλεπτο βίντεο που επιμελήθηκαν οι συνεργάτες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης παρουσιάζοντας σημαντικές στιγμές από τα τριάντα χρόνια παρουσίας της.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του Φώτη Αλεξόπουλου, δημοσιογράφου και συνεργάτη της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Arcadian Screenings. To ντοκιμαντέρ αποτύπωσε την καθημερινότητα των εργαζομένων και ακροατών και παράλληλα ανέδειξε την προσφορά του σταθμού με 30 χρόνια ζωής στην ενημέρωση και ψυχαγωγία των ακροατών της Τρίπολης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε και ο πρώτος πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας κ. Γιάννης Σταματάκος ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπορούσε να παρευρεθεί.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής στη διάρκεια του χαιρετισμού του αναφέρθηκε στη διαχρονική και άριστη συνεργασία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης με όλες τις διοικήσεις και των δύο φορέων: «Για αυτήν την διαχρονική της πορεία λοιπόν στην τοπική, και όχι μόνο, ενημέρωση και ψυχαγωγία, πορεία που μετράει 30 χρόνια, αλλά και για τη στήριξη που έχει προσφέρει στην Αρκαδική επιχειρηματικότητα, είναι μεγάλη μας χαρά σήμερα να τιμούμε την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης» ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης φυσικά έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικό έργο στον τόπο μας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος και Αντιπρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 κ. Μιχάλης Κυριακίδης ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας μέχρι σήμερα και ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά ραδιόφωνα στην Πελοπόννησο.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, ο οποίος στη διάρκεια του χαιρετισμού του ανέφερε: «Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση του έργου που επιτελούσε και επιτελεί και αποτελεί ευθύνη και δέσμευση να συνεχιστεί η προσπάθεια με περισσότερη ένταση και αποτελεσματικότητα».

 

 

 

 

 

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε για την καταβολή του «τέλους διατήρησης μερίδας» της επιχείρησής σας στο Γ.Ε.ΜΗ. εντός της τρέχουσας χρήσης, διότι στο τέλος της χρήσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης 79752/30-12-2014, «τα εν λόγω τέλη αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του οικείου Επιμελητηρίου στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων»

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι όλες οι επιχειρήσεις που είναι καταχωρημένες στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.) και δεν είναι κεφαλαιουχικές – και πιο συγκεκριμένα όλες οι Ο.Ε, Ε.Ε, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – έχουν υποχρέωση υποβολής στο Γ.Ε.ΜΗ. αποδεικτικού κατάθεσης φορολογικής δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υπουργικής Απόφασης 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ. 3623, τ.Β΄). Η καταχώρηση γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, το αργότερο δύο μήνες μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης στον ιστότοπο: https://services.businessportal.gr

Τέλος, ελέγξτε και τις άλλες υποχρεώσεις σας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, που τυχόν εκκρεμούν.