arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Δεκτές προς έκπτωση από τις επιχειρηματικές δαπάνες οι εξοφλήσεις λογαριασμών φυσικού αερίου στα γκισέ των επιχειρήσεων
CHA000018

Δημοσιεύτηκε η Ε.2068/3.5.2019 εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με θέμα την «Έκπτωση δαπανών που αφορούν σε εξόφληση συναλλαγών σε επιχειρήσεις για την προμήθεια φυσικού αερίου».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αναφέρεται ότι:

  • Η παρούσα εγκύκλιος διαταγή αποτελεί συνέχεια του με αριθ. πρωτ. ΔΕΑΦΒ 1069397 ΕΞ2016/26.4.2016 εγγράφου της ΑΑΔΕ
  • Το προαναφερθέν έγγραφο αναφερόταν στην «Μη εφαρμογή των διατάξεων της περ. β΄ του άρθρου 23 του Ν. 4172/2013 στην περίπτωση ταμειακής εξόφλησης συναλλαγών με επιχειρήσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και νερού»
  • Υπενθυμίζεται ότι με τις διατάξεις της περ. β΄ του άρθρου 23 του Ν. 4172/2013ορίζεται ότι δεν εκπίπτει κάθε είδους δαπάνη που αφορά σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας άνω των πεντακοσίων (500) ευρώ, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έγινε με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής.
  • Η εξόφληση των δαπανών προς Οργανισμός και Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας στα ταμεία (γκισέ) των επιχειρήσεων δεν θέτει εν αμφιβόλω τη διενέργεια πραγματικής ως προς το ύψος συναλλαγής, αφού οι εν λόγω επιχειρήσεις εκδίδουν παραστατικά με βάση καθορισμένη τιμολογιακή πολιτική και γενικούς όρους συναλλαγών στους οποίους προσχωρεί ο καταναλωτής, οι δαπάνες για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος και νερού που εξοφλούνται στα ταμεία (γκισέ) των επιχειρήσεων καθώς και στα συμβεβλημένα καταστήματα που πραγματοποιούν εισπράξεις για λογαριασμό τους.
  • Με την παρούσα εγκύκλιο διαταγή, γίνεται δεκτό ότι τα οριζόμενα στο ΔΕΑΦΒ 1069397 ΕΞ2016/26.4.2016 έγγραφο έχουν ανάλογη εφαρμογή και για τις δαπάνες προμήθειας φυσικού αερίου που εξοφλούνται στα ταμεία (γκισέ) των επιχειρήσεων παροχής φυσικού αερίου, καθώς και στα συμβεβλημένα καταστήματα που πραγματοποιούν εισπράξεις για λογαριασμό τους.

Δείτε το σύνολο της εγκυκλίου διαταγής στην Online τράπεζα.

Πηγή:e-forologia.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα