arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Καταργείται η ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ – Σε ΦΕΚ η απόφαση
computer1 e1558694375273

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 84/2019 που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ συνιστάται στο υπουργείο Οικονομικών Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.

Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων η Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής της Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής (ΓΔΟΠ) του υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και η αυτοτελής Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

Όπως κάνει γνωστό το Προεδρικό Διάταγμα, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος καταργούνται.

Η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος η οποία έχει ως αποστολή τη διενέργεια ερευνών, προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης για την εξακρίβωση τέλεσης μείζονος ποινικής απαξίας φορολογικών εγκλημάτων που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, διατηρείται αν και παραμένει άγνωστο το εάν ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος θα εξακολουθήσει να έχει την καθοδήγηση και το συντονισμό λειτουργίας της υπηρεσίας.

Με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών και η αντίστοιχη θέση του Γενικού Γραμματέα καταργούνται. Υπάγονται δε εφεξής στον υπουργό Οικονομικών το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.
Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα