arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Η νέα συμφωνία για τους καταναλωτές: αρχίζουν να ισχύουν νέοι κανόνες για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών
abstract 1278068 1280 e1570795408262

Η Επιτροπή χαιρέτισε την έναρξη ισχύος των νέων ενωσιακών κανόνων για την προστασία των καταναλωτών, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας για τους καταναλωτές. Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στη βελτίωση της επιβολής και στον εκσυγχρονισμό των ισχυόντων ενωσιακών κανόνων προστασίας των καταναλωτών, σύμφωνα με τις ψηφιακές εξελίξεις.

Οι νέοι κανόνες, μεταξύ άλλων, θα διασφαλίσουν μεγαλύτερη διαφάνεια στις επιγραμμικές αγορές. Θα καταστεί σαφέστερο το κατά πόσον τα προϊόντα πωλούνται από έμπορο ή από ιδιώτη και θα απαγορευτεί η υποβολή ψευδών αξιολογήσεων και κριτικών. Επιπλέον, οι πωλητές δεν θα μπορούν να διαφημίζουν ψευδείς μειώσεις τιμών και οι ιστότοποι σύγκρισης τιμών θα πρέπει να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τα κριτήρια κατάταξης.

Οι νέοι κανόνες θα ενισχύσουν επίσης τα δικαιώματα των καταναλωτών εξασφαλίζοντας αποζημίωση για τα θύματα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και επιβάλλοντας κυρώσεις σε περιπτώσεις «καταστάσεων ομαδικής ζημίας» που επηρεάζουν τους καταναλωτές σε ολόκληρη την ΕΕ. Τώρα, τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους δύο έτη για να μεταφέρουν την οδηγία στην εθνική τους νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλίσουν ισχυρότερα μέτρα προστασίας των καταναλωτών στην ΕΕ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νέους κανόνες για τους καταναλωτές είναι διαθέσιμες εδώ

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα