arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO, Αθήνα, 7-9 Μαρτίου 2020
foodexpo

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 7 έως 9 Μαρτίου 2020, στο Metropolitan Expo Αττικής. Σκοπός της Περιφέρειας, με την παρουσία της σε ευρέως αναγνωρισμένες  εκθέσεις, είναι να προβάλλει και να προωθήσει τον αγροτοδιατροφικό τομέα της και παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος (70%) της συμμετοχής για την ενοικίαση,  κατασκευή και σχεδίαση του ομαδικού περιπτέρου.  Το υπόλοιπο αυτής, το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί από το ποσοστό συμμετοχής των επιχειρήσεων,  θα επιβαρύνει τους εκθέτες.

H Έκθεση «FOOD EXPO» κατάφερε να ανέλθει στην κορυφή των εκθέσεων για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών στην Ελλάδα αλλά και να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές Εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με στρατηγικές κινήσεις  σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησε διεθνή εμβέλεια, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’επέκταση στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

Προσελκύοντας εκθέτες αλλά και αγοραστές από περισσότερες από 80 χώρες, μετατρέπει το Metropolitan Expo, όπου πραγματοποιείται, σε ένα πολυπολιτισμικό εμπορικό φόρουμ. Ενδεικτικά, στην διοργάνωση του 2019 οι διεθνείς επισκέπτες ήταν περισσότεροι από 3.500 ενώ οι ξένοι εκθέτες ήταν 250 από 33 διαφορετικές χώρες. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με την φετινή διοργάνωση, το 2020, αναμένεται να επισκεφτούν την έκθεση 5.000 διεθνείς επισκέπτες από 85 χώρες και να συμμετάσχουν 300 ξένοι εκθέτες από 38 χώρες.

Παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους παραπάνω κλάδους και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση, στο e-mail: tourismos@arcadia.gr, έως και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020.

Για την επιλογή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία θα είναι βασισμένη στο διαθέσιμο χώρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και στην εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο: 2713 601171

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα