arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Οκτώ Πρόεδροι Επιμελητηρίων μιλούν για την επόμενη μέρα του Κορονοϊού. “Το προσωπικό μας μπορεί να είναι για μας οι εργαζόμενοι μας αλλά για άλλες επιχειρήσεις είναι καταναλωτές”. Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής
troupis2 1

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου στο κανάλι Ionian tv,  οκτώ Πρόεδροι των Επιμελητηρίων: Γιάννης Τρουπής (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας),  Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας), Βαγγέλης Ξυγκώρος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας), Φώτης Δαμούλος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας), Παναγιώτης Πιτσάκης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας), Ιωάννης Παναρίτης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λακωνίας), Κώστας Νικολούτσος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας),  Παναγιώτης Τσιχριτζής (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας),  μίλησαν για την επόμενη μέρα του κορονοϊού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής αναφέρθηκε τις επιπτώσεις στην αγορά και ειδικά για τις εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα μετά την επέλαση του κορονοϊού. «Τα έξοδα της εξαγωγής θα αυξηθούν λόγω ότι τα μέτρα είναι κάθετα και όχι οριζόντια, όπως σε άλλους κλάδους» τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης χαρακτηρίζοντας τα αγροτικά προϊόντα ατμομηχανή της οικονομίας.

Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Τρουπής ανέφερε ότι «εφόσον έχει θωρακιστεί το σύστημα υγείας η αγορά δεν πρέπει να κλείσει πάλι» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις που πρέπει να γίνουν προς την πολιτεία, μεταξύ άλλων: οι επιχειρήσεις να μην μπουν στο «τρυπάκι» των εύκολων δανείων, να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, να μειωθεί η γραφειοκρατία και γίνει ένας συμψηφισμός όλων των ταμείων (εφορία, ΕΛΓΑ κα.) που να ξέρει ο αγρότης τι πληρώνει, να ξαναμπεί η αποπληρωμή δανείων στα επιδοτούμενα προγράμματα,  να μην χαθούν θέσεις εργασίας και να επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι για να παραμείνουν στην επιχείρηση γιατί όπως τόνισε «Το προσωπικό μας μπορεί να είναι για μας  οι εργαζόμενοι μας αλλά για άλλες επιχειρήσεις είναι καταναλωτές».

Για να δείτε τα αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Τρουπή πατήστε εδώ .

Για να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη πατήστε εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα