arcadianet espa
Enterprise Europe Network
O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής στην τηλεδιάσκεψη Προέδρων με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα
troupis2 1

Με κεντρικό θέμα «Οι συνέπειες της κρίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι προτάσεις για την επόμενη ημέρα της οικονομίας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Επιμελητηρίων Ελλάδος με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, με πρωτοβουλία του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου.

“Με συντονισμένες ενέργειες Πολιτείας και επιχειρήσεων, πρέπει να αποτρέψουμε να μην κλείσει και πάλι η αγορά» αναφέρει στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Τρουπής.

Μεταξύ των προτάσεων που ανέπτυξε για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την επιβίωση των επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα στήριξης για την εστίαση τονίζοντας: «Η εστίαση να στηριχθεί ακόμη περισσότερο γιατί η εστίαση και ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή που τραβάει όλα τα βαγόνια».

Επιπλέον ο κ. Τρουπής υπογράμμισε τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, «Παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα με τον κλάδο του Πρωτογενούς τομέα καθότι δεν έχουν στηριχθεί όλοι οι αγρότες αλλά ειδικές κατηγορίες. Υπάρχουν προιόντα που ακόμα δεν έχουν πουληθεί, λόγω ότι οι λαϊκές έκλεισαν, με αποτέλεσμα να στερούν την ρευστότητα σε όλους γιατί πρωτογενής τομέας δεν είναι όμως μόνο οι αγρότες, πίσω της έχει την μεταποίηση, το εμπόριο, υπηρεσίες και ό,τι έχει να κάνει με τον πρωτογενή τομέα».

Ο κ. Τρουπής στάθηκε ιδιαίτερα στη δυσοίωνη εξέλιξη  που είχε το έργο επέκτασης του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο επισημαίνοντας τον άμεσο κίνδυνο που ενέχει, με την απένταξη του έργου, η δημιουργία αναπτυξιακής στρατηγικής δύο ταχυτήτων στους Νομούς της Πελοποννήσου και ζήτησε να διασφαλισθεί μία ισότιμη ανάπτυξη και για την Πελοπόννησο που θα δώσει ώθηση στις τοπικές οικονομίες και θα μειώσει το ενεργειακό κόστος στις επιχειρήσεις.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα