arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Το νέο έντυπο για τον μηχανισμό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – Οι νέες μεταβολές και οι καταργήσεις εντύπων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ
FOROLOGIKA e1558689062649

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπ.εργασίας με την οποία τροποποιείται  υπ’ αρ. 40331/Δ1.13521/13-9-2019  «Επανακαθορισμός όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Οι μεταβολές :

1. Αναστέλλεται έως και 15/6/2020 η υποχρέωση καταχώρισης των ακόλουθων εντύπων:

α) Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός ωραρίου.
β) Ε8: Αναγγελία υπερεργασίας ή νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης.
γ) Ε12 – e-ΟΙΚΟΔΟΜΩ: Αναγγελία του Απασχολούμενου Προσωπικού επί εκτέλεσης οικοδομικής εργασίας ή τεχνικού έργου.

Για το ως άνω περιγραφόμενο χρονικό διάστημα, ο εργοδότης γνωστοποιεί στο πληροφοριακό σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συγκεντρωτικά, κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, που πραγματοποιήθηκε εντός του προηγούμενου μήνα κατά το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα της παρασχεθείσας εργασίας.

Η ως άνω γνωστοποίηση γίνεται μέσω των ακόλουθων προσωρινών εντύπων ειδικού σκοπού του ΠΣ Εργάνη:
α) “Έντυπο 4 – Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός ωραρίου – Έντυπο Ειδικού Σκοπού της παρ. 1β του άρθρου 4 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (55/Α’/11-03-2020)”
β) “Ε8: Αναγγελία υπερεργασίας ή νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης – Έντυπο Ειδικού Σκοπού της παρ. 1 του άρθρου 4β της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (55/Α’/11-03-2020)”
γ) “Ε12 – e-ΟΙΚΟΔΟΜΩ: Αναγγελία του Απασχολούμενου Προσωπικού επί εκτέλεσης οικοδομικής εργασίας ή τεχνικού έργου – Έντυπο Ειδικού Σκοπού της παρ. 1β του άρθρου 4 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (55/Α711-03-2020)”.

Τα προσωρινά έντυπα  παύουν να ισχύουν από την 11/7/2020.

2. Από την 16η Ιουνίου 2020, επανέρχεται, η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί, στο Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ” του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, το αργότερο έως και την ημέρα αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζομένους, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη κατά την ισχύουσα νομοθεσία υπερωριακή απασχόληση πριν την έναρξη πραγματοποίησής τους, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 του ν. 4488/2017 (Α’ 137), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, επανέρχεται αντίστοιχα από 16/6/2020 η υποχρέωση καταχώρισης των στοιχείων ως ανωτέρω περιγράφονται στα ακόλουθα έντυπα:
α) Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός ωραρίου.
β) Ε8: Αναγγελία υπερεργασίας ή νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης.
γ) Ε12 – e-ΟΙΚΟΔΟΜΩ: Αναγγελία του Απασχολούμενου Προσωπικού επί εκτέλεσης οικοδομικής εργασίας ή τεχνικού έργου.».

Συνέχεια του άρθρου εδώ

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα