arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΑΑΔΕ: Στο TAXISnet οι συμψηφισμοί για την έκπτωση 25% ΦΠΑ Απριλίου
FOROLOGIKA1 e1558691927712

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι συμψηφισμοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την έκπτωση 25% επί του ΦΠΑ Απριλίου, που πληρώθηκε εμπρόθεσμα από τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η ΑΑΔΕ έχει συμψηφίσει το 35% των περιπτώσεων, που αντιστοιχεί στο 57% του συνολικού, υπό συμψηφισμού ποσού.

Πηγές της φορολογικής διοίκησης αναφέρουν ότι στόχος είναι η πλειονότητα των ποσών να έχει πιστωθεί σε οφειλή από ΦΠΑ ή άλλους φόρους, που πληρώνονται τον Ιούλιο.

Έτσι, όσοι σπεύσουν να υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ Ιουνίου ή δευτέρου τριμήνου μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, 29 Ιουλίου, θα έχουν τη δυνατότητα, στις 30/07, να δουν την οφειλή, που θα προκύψει από τη δήλωση αυτή, να συμψηφίζεται με το ποσό της έκπτωσης 25%. Το ίδιο θα συμβεί εναλλακτικά και με το χρεωστικό ποσό οποιασδήποτε άλλης δήλωσης, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό της έκπτωσης είναι μικρότερο ή ίσο με αυτό της οφειλής.

Σε περίπτωση, που είναι μεγαλύτερο, ο συμψηφισμός θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από τη ΔΟΥ όπου υπάγεται η επιχείρηση ή κεντρικά από το σύστημα.

Όσοι δεν προλάβουν την υποβολή δήλωσης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 29/7, θα δουν το ποσό να συμψηφίζεται μέσα στον Αύγουστο, εφόσον υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις μέχρι και λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα