arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
epimelitirio

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ, θερμοί υποστηρικτές που συμβάλουν έμπρακτα σε κάθε δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αρκαδίας “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” προσκαλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν ενεργά στις εθελοντικές αιμοδοσίες που θα πραγματοποιηθούν:
Τρίπολη
Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Μαρτίου από τις 10 π.μ – 4 μ.μ, στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη.
Άστρος
Κυριακή 28 Μαρτίου από τις 10 π.μ – 4 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Απόστολου Παύλου.
Στη διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον Κορονοϊό.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας να έχετε μαζί σας μάσκα, ταυτότητα
και τον ΑΜΚΑ σας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΤ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ VISIT GREECE APP
Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  το επίσημο ‘’destination app” της χώρας μας, απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Το VisitGreece App αποτελεί ένα χρηστικό εργαλείο για τους επισκέπτες της Ελλάδας, στο οποίο μπορούν να βρουν γρήγορα και εύκολα ταξιδιωτικές πληροφορίες, καθώς και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τουριστικά θέματα. Ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από λίγους μήνες και ήδη αριθμεί πάνω από 700.000 downloads. Προκειμένου να επωφεληθούν από την εξαιρετική ευκαιρία προβολής στην εφαρμογή, οι επιχειρήσεις καλούνται να εγγραφούν στους ισοτόπους:   www.visitgreece.gr  και www.visitgreeceapp.com επιλέγοντας το πεδίο «Εγγραφή επιχειρήσεων». Η εφαρμογή παρέχει επίσης τη δυνατότητα επικαιροποίησης των πληροφοριών για την επιχείρησή, ανανέωσης του φωτογραφικού υλικού, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να δημοσιεύουν ειδικές προσφορές και εμπειρίες για τους χρήστες της εφαρμογής. Όλη η υπηρεσία προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «e-ΛΙΑΝΙΚΟ»
Δημοσιεύθηκε η πρώτη τροποποίηση της πρόσκλησης «e-λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη / αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος», σχετικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 15:00 αντί για την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 ώρα 15:00. Επίσης, περιλαμβάνονται τροποποιήσεις που αφορούν στις επιλέξιμες δαπάνες, στην καταβολή της επιχορήγησης, στα δικαιολογητικά της δράσης κ.ά. Υπενθυμίζεται, στη σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, ότι η δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη / αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορoνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ COVID ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις Covid και τις διορθώσεις λαθών και παραλείψεων από τους ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ σε λειτουργία – στο myTAXISnet – έχει τεθεί η πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων COVID και δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης για την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020. Ήδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid, λαμβάνουν e-mail από την ΑΑΔΕ για να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα (επιλογή ΔΗΛΩΣΕΙΣ COVID). Εκεί, μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των δηλώσεών τους (αποδοχή, πορεία διεκπεραίωσης), καθώς και να λάβουν οδηγίες για τη διόρθωση τυχόν λαθών ή παραλείψεων. Οι περιπτώσεις αυτές λαθών ή παραλείψεων περιγράφονται αναλυτικά στην Ε. 2060/2021 του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ ΣΕ “ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ” ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Παρατείνεται, με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ σε «ευαίσθητα» αγαθά και υπηρεσίες. Ειδικότερα, παρατείνεται εκ νέου, από τη λήξη της (30 Απριλίου 2021): Έως και την 31η Δεκεμβρίου 2021, η ισχύς εφαρμογής του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% στα είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας (ιατρικές μάσκες και γάντια, σαπούνι, αντισηπτικά, αιθυλική αλκοόλη) του Κώδικα ΦΠΑ. Έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2021, η ισχύς εφαρμογής μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% για πρόσωπα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της παροχής υπηρεσιών που αφορούν σε εισιτήρια κινηματογράφων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους, εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση τους τελικούς καταναλωτές/λήπτες των υπηρεσιών.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΑΕΔ – GOOGLE ΓΙΑ 3.000 ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο δωρεάν εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Google Ελλάδας. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καλούνται να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους έως και την Κυριακή, 4 Απριλίου 2021, στις 23:59. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr. Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου https://www.gov.gr.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Διευκρινίσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών για τα μειωμένα ενοίκια δίνει με νέα απόφαση του το υπουργείο Οικονομικών. Στην απόφαση αποσαφηνίζεται πλήρως το καθεστώς για κάθε περίπτωση και διαφορετικό τρόπο συναλλαγής μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή.
Δείτε αναλυτικά την απόφαση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα