arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Και στους 2 γονείς η μείωση του φόρου για εξαρτώμενα τέκνα σε περίπτωση διακοπής της έγγαμης συμβίωσης ή λύσης του γάμου
CHA000010

Ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων θα μειώνεται ο φόρος που προκύπτει για το εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις, καθώς και ατομική και αγροτική δραστηριότητα, σε περίπτωση διακοπής της έγγαμης συμβίωσης ή λύσης του γάμου ή του συμφώνου συμβίωσης.

Επιπλέον, έχει οριστεί μεταξύ άλλων ότι εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου θεωρούνται και τα τέκνα αυτού με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67% εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα η σε χηρεία.

Δεδομένου ότι στην ανατροφή των τέκνων συμμετέχουν από κοινού και οι δύο γονείς, ανεξάρτητα αν διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη ή έχει έχει διακοπεί ή έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση τους ή έχει λυθεί ο γάμος τους / το σύμφωνο συμβίωσης, οι διατάξεις για τη μείωση του φόρου ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων εφαρμόζονται και για τους δυο γονείς με εισόδημα από μισθωτή εργασία, συντάξεις και ατομική αγροτική δραστηριότητα.

Οι προβλέψεις της ρύθμισης εφαρμόζονται και για παρακρατήσεις φόρου που διενεργούνται στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.
Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα