arcadianet espa
Enterprise Europe Network
COVID-19: Η τροπολογία για αποστολή sms – Νέα Μητρώα εμβολιασμένων και νοσησάντων εξωτερικού
covid 19 4969674 1280 e1588143712734

Νέα τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή με την οποία ρυθμίζονται τα ακόλουθα:

1. Προβλέπεται η δημιουργία ειδικής υπηρεσίας ενημέρωσης για την πρόληψη από τον κορωνοϊό COVID-19, υπό την εποπτεία της εταιρείας «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ανώνυμη Εταιρεία» (Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε . / φορέας εντός Γενικής Κυβέρνησης), με αντικείμενο την αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS) ενημερωτικού ή υπομνηστικού χαρακτήρα για την πρόληψη από τον κορωνοϊό COVID-19, σε κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει εγγραφεί στην υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης, υπό τους ειδικώς προβλεπόμενους όρους.

2. α. Συστήνονται Μητρώα εμβολιασμένων κατά του κορωνοϊού COVID-19 εξωτερικού και νοσησάντων εξωτερικού από κορωνοϊό COVID-19, τόσο για τις περιπτώσεις που υφίσταται ψηφιακά επαληθεύσιμο πιστοποιητικό όσο και για αυτές που δεν υφίσταται.
β. Παρέχεται η δυνατότητα να καθορίζονται με κ.υ.α. τα ειδικότερα ζητήματα λειτουργίας των ως άνω Μητρώων.

3. Τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις του ν.4816/2021 (άρθρο 34 παρ. 7) και προβλέπεται η επιχορήγηση (πέραν του ορίου των 70 εκατ. ευρώ, το οποίο ισχύει σήμερα) της «Κοινωνίας της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε.), για την εξυπηρέτηση του σκοπού παροχής της προβλεπόμενης οικονομικής διευκόλυνσης ύψους 150 ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 18 – 25 ετών, που έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού ή, σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, τη μόνη δόση εμβολιασμού, μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, στο πλαίσιο λήψης υποστηρικτικών μέτρων των εμβολιασθέντων ατόμων.

4. Τροποποιείται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο χορήγησης προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης [(Α.Μ.Κ.Α.), άρθρο 248 του ν.4782/2021] και συγκεκριμένα, παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε φυσικό πρόσωπο να ζητήσει τη χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α., και από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα Κέντρα Κοινότητας και τα Κέντρα Ένταξης Μεταναστών των ο.τ.α α’ βαθμού, χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του καθώς και από άλλες διοικητικές δομές φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, εκτός από αυτές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. (Κατά τα ισχύοντα, ο προσωρινός Α.Μ.Κ.Α. χορηγείται μόνο από τα Κ.Ε.Π. σε φυσικό πρόσωπο, που δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.)

5. Επαναφέρονται σε ισχύ, από 23.9.2020 (ημέρα δημοσίευσης του ν.4727/2020, με τον οποίο καταργήθηκαν εκ παραδρομής), συγκεκριμένες διατάξεις της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. (παρ. 4, 5, 6, 7 και 8 του άρθρου τριακοστού όγδοου), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4690/2020, οι οποίες αναφέρονται στην ισχύ και την αποδοχή της ηλεκτρονικής υπεύθυνης δήλωσης και της ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης που συντάσσονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Συνέχεια του άρθρου εδώ

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα