arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
epimelitirio

ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΑΡΚΑΔΊΑΣ: ΕΠΙΔΌΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΤΩΝ ΜΕΛΏΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ «ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟΣ EXPO»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην πενθήμερη Παμπελοποννησιακή έκθεση η οποία θα διεξαχθεί στην Αργολίδα: από την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στο εργοστάσιο «Φραγκίστα», στην περιοχή Δαλαμανάρα, του Δήμου Άργους – Μυκηνών.
Επιδότηση Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, επιδοτεί με 30% το κόστος ανά τετραγωνικό (εκθεσιακό χώρο – ίχνος), την κάθε επιχείρηση- μέλος του που θα συμμετάσχει στην έκθεση.
Αρχικό Κόστος: 35€/τμ + ΦΠΑ (24%)
Δήλωση συμμετοχής για τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Αν είστε μέλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας επικοινωνήστε όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες: 8 π.μ – 3 μ.μ. στα τηλέφωνα: 2710 227141-2 (εσωτ.6) για να σας ενημερώσουμε για τις διαδικασίες επιδότησης.
Εδώ είναι αναρτημένη η εκδήλωση ενδιαφέροντος. Παρακαλούμε όπως τη συμπληρώσετε και αποστείλετε στο email: press@arcadianet.gr με θέμα: «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO».

ΑΑΔΕ: ΝΈΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΆΦΟΥΣ, ΦΥΣΙΚΆ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΆ ΠΡΌΣΩΠΑ ΤΊΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΣΤΟ MYPROPERTY
Τις αρχικές δηλώσεις φόρου κληρονομιών θα δέχεται από την προσεχή Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα myPROPERTY της ΑΑΔΕ. Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του 2022 η ηλεκτρονική υποβολή θα είναι προαιρετική ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2023 καθίσταται υποχρεωτική. Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, διευρύνεται με νέες εφαρμογές η λειτουργία του myPROPERTY της ΑΑΔΕ για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση συμβολαιογράφων, φυσικών και νομικών προσώπων. Συγκεκριμένα, προαιρετικά από 2/11/2022 και υποχρεωτικά από 1/1/2023 τίθενται σε παραγωγική λειτουργία οι εφαρμογές: Αρχικές (εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες) δηλώσεις φόρου κληρονομιών με Συμβόλαιο Αρχικές (εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες) δηλώσεις φόρου κληρονομιών χωρίς Συμβόλαιο. Επίσης, από 2/11/2022 αναβαθμίζεται η εφαρμογή Δωρεών/ Γονικών Παροχών με Συμβόλαιο για χρηματικά ποσά και λοιπά κινητά, με την προσθήκη πεδίων αναγραφής πληροφοριών, με σκοπό την αποφυγή επισύναψης δικαιολογητικών.

«ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ»: ΟΚΤΩ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Νομοσχέδιο, με το οποίο αντιμετωπίζονται νομικά ζητήματα, προκειμένου η Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης (πρόγραμμα «Σπίτι μου») να πάρει σάρκα και οστά από την αρχή του 2023, παρουσίασε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο υπουργικό συμβούλιο. Η στρατηγική, συνολικού προϋπολογισμού 1,74 δισ. ευρώ, από την οποία θα ωφεληθούν περισσότεροι από 137.000 πολίτες, εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ενώ, εντός του Σεπτεμβρίου, τα μέτρα παρουσιάστηκαν από τους συναρμόδιους υπουργούς.  Οι δράσεις που εξειδικεύονται με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αφορούν στα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, την κοινωνική αντιπαροχή, καθώς και τα προγράμματα «Κάλυψη» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» (για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω», που επίσης περιλαμβάνεται στη δέσμη μέτρων, δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση και ο οδηγός προδημοσιεύθηκε). Επιπλέον, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην απελευθέρωση δημόσιας περιουσίας από φραγμούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί για στεγαστικούς σκοπούς, στην επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και στη λήψη ειδικής μέριμνας για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής (Μάτι).

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΊΑΣ: ΠΑΡΑΤΕΊΝΕΤΑΙ ΈΩΣ ΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΉ ΤΟΥ ΕΝΤΎΠΟΥ Ε4
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, παρατείνεται έως τις 11 Νοεμβρίου 2022 η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (Ετήσιος/Ετήσιος Συμπληρωματικός Πίνακας Προσωπικού) στο Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” για το τρέχον έτος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων (290.000 κατά προσέγγιση έως το μεσημέρι) υπέβαλε ήδη το έντυπο εντός της αρχικής προθεσμίας, που έληγε σήμερα και η παράταση δίνεται, προκειμένου να εκπληρώσουν τη σχετική υποχρέωση και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Yπενθυμίζεται επίσης ότι, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, από αύριο Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, έως τις 30 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία του ωραρίου απασχόλησης από όλες τις επιχειρήσεις-εργοδότες της χώρας για το σύνολο των εργαζομένων τους με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.

ΑΑΔΕ: ΕΝΤΕΊΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΊ ΈΛΕΓΧΟΙ ΤΟ 2023
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Α.1144/2022 σχετικά με τον αριθμό των φορολογικών ελέγχων που θα διενεργηθούν κατά το έτος 2023. Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει: 1. Το έτος 2023 θα διενεργηθούν είκοσι πέντε χιλιάδες πεντακόσιοι (25.500) πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.). 2. Από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το εβδομήντα τοις εκατό (70%) θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Ποσοστό τουλάχιστον εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των ελέγχων του προηγούμενου εδαφίου, θα αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. 3. Πέραν του αριθμού των φορολογικών ελέγχων που ορίζονται στην παρ. 1, το έτος 2023 θα διενεργηθούν από τις ως άνω ελεγκτικές υπηρεσίες δύο χιλιάδες πεντακόσιοι (2.500) έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα