arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
epimelitirio

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία και Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βιέννη και τον Ε.Ο.Τ. σχεδιάζουν τη διοργάνωση μιας δράσης προβολής των εξαιρετικών κρασιών της Πελοποννήσου στην Βιέννη, τον Ιούνιο.
Στόχος της Δράσης είναι η προβολή του πλούσιου «Οινοπεδίου» της Πελοποννήσου μέσω των ισχυρών πρεσβευτών της, όπως το Αγιωργίτικο Νεμέας και το Μοσχοφίλερο Μαντινείας, καθώς και η ανάδειξη του οινοτουρισμού και των μοναδικών εμπειριών που προσφέρουν τα επισκέψιμα οινοποιεία της Πελοποννήσου. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

MYTEKA: ΠΛΈΟΝ, ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΟΙ ΒΛΈΠΟΥΝ ΜΕ ΈΝΑ ΚΛΙΚ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΌ ΚΟΥΜΠΑΡΆ ΤΟΥΣ
Διαθέσιμη για το σύνολο των εργαζομένων, μισθωτών και μη, είναι πλέον η εφαρμογή myTEKA του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η λειτουργία της web εφαρμογής ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022, αρχικά για τους μη μισθωτούς και, σήμερα, έχει επεκταθεί και στους μισθωτούς εργαζόμενους. Οι ασφαλισμένοι, που φτάνουν τους 165.000, μέσω του καινοτόμου αυτού εργαλείου, βλέπουν με ένα κλικ τον ατομικό κουμπαρά τους. Η νέα εφαρμογή είναι επίσης διαθέσιμη, μέσω της ιστοσελίδας teka.gov.gr και του gov.gr, στην ενότητα «Εργασία και ασφάλιση» και στην υποενότητα «Συνταξιοδότηση».
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΞΕΚΙΝΟΎΝ ΔΩΡΕΆΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΆ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΑ ΟΜΑΔΙΚΉΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉΣ ΑΠΌ ΤΗ ΔΥΠΑ
Μία νέα καινοτόμα ψηφιακή υπηρεσία για όλους τους πολίτες που αναζητούν εργασία, με την υλοποίηση δωρεάν διαδικτυακών εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη, εισάγει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;

Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μία συνέντευξη;

Ποια είναι τα βήματα για μία επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα;
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/workshops.
Στο κάθε εργαστήριο, διάρκειας δύο ωρών, θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής (έως 50 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της συμμετοχής.

ΔΗΜΟΣΙΕΎΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ Ο ΝΌΜΟΣ 5024/2023 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΆ ΚΑΤΕΧΟΜΈΝΩΝ ΑΚΙΝΉΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 41/Α/24-2-2023 ο νόμος 5024/2023 με τον οποίο επανακαθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία της εξαγοράς ακινήτων που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου. Οι κάτοχοι των δημοσίων εκτάσεων θα μπορούν να εξαγοράσουν από το κράτος τις καταπατημένες εδαφικές εκτάσεις καταβάλλοντας τίμημα το ύψος του οποίου θα υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Θα υπάρχει ειδικό ποσοστό έκπτωσης επί του ύψους του τιμήματος το οποίο θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με τον χρόνο και το είδος της κατοχής του ακινήτου. Για τον καθορισμό του τιμήματος θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικά κριτήρια, κάτι που σημαίνει ότι το ποσό θα είναι χαμηλότερο για τους οικονομικά αδύναμους και τις ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.λπ.), καθώς και στις περιπτώσεις που στο καταπατημένο κτήμα έχει ανεγερθεί α’ κατοικία. Το τίμημα θα μπορεί να εξοφλείται σε δόσεις ανάλογα με το ύψος του.

ΑΥΞΆΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΠΆΝΕΣ ΠΑΡΟΧΉΣ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΚΟΙΝΉΣ ΩΦΈΛΕΙΑΣ (ΥΚΩ) ΓΙΑ ΤΟ ΈΤΟΣ 2023 ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΌ ΡΕΎΜΑ
Με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αναπροσαρμόζεται το όριο ετήσιας επιβάρυνσης των Πελατών ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη δαπανών παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στα 865.017 € (οκτακόσιες εξήντα πέντε χιλιάδες, δεκαεπτά ευρώ) για το έτος 2023. Για το έτος 2022, η ΡΑΕ με την υπ’ αρ. 97/2022 απόφασή της αναπροσάρμοσε το όριο της μέγιστης ετήσιας επιβάρυνσης Πελάτη κατά θέση κατανάλωσης για την κάλυψη δαπανών παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) σε € 789.249 (επτακόσιες ογδόντα εννέα χιλιάδες, διακόσια σαράντα εννέα ευρώ).
Για να δείτε την απόφαση πατήστε εδώ

ΠΏΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΎΝ ΤΑ 10.000 ΧΑΜΗΛΌΤΟΚΑ ΔΆΝΕΙΑ ΣΕ ΝΈΟΥΣ
Ανοίγει ο δρόμος για την υποβολή αιτήσεων για τα χαμηλότοκα δάνεια σε νέους στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου» έως το τέλος Μαρτίου, μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που εξειδικεύει τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος και περιγράφει τη διαδικασία. Τα βασικότερα σημεία της ΚΥΑ έχουν ως εξής: Οι πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, δηλαδή είναι ηλικίας 25-39 ετών κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για το δάνειο, με ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ έως το όριο που προβλέπεται για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και δεν διαθέτουν ακίνητο κατάλληλο για την κατοικία τους, υποβάλλουν αίτηση, για να κριθεί η κατ’ αρχήν επιλεξιμότητά τους σε κάποια από τις τράπεζες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα