arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στιγμιότυπο οθόνης 2023 07 18 143450

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για ανέργους που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους (Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων)  υλοποιεί η αναπτυξιακή επιχείρηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου “Μοριάς ΑΟΤΑ Α.Ε.”.

ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΧΕΘΟΥΝ:

1. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

20 ατομικές συνεδρίες των 45 λεπτών με επιλογή των ωφελούμενων του τρόπου συνεδριών (διά ζώσης συναντήσεις Συμβούλων και ωφελούμενων είτε εξ’ αποστάσεως)

2. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

2.1 ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 220 ωρών σε εξιδεικευμένα θεματικά αντικείμενα σε δυναμικούς τομείς και κλάδους προτεραιότητας της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας (New  Skills).

2.2. ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ (Soſt Skills) 80 ώρες εκπαίδευσης.

Σε καθένα από τα δέκα (10) εξειδικευμένα πρόγραμμα κατάρτισης, θα περιλαμβάνεται η Εκπαιδευτική Ενότητα, «Οριζόντιες δεξιότητες (soſt skills) & μετασχηματισμός της Σύγχρονης Εργασίας» η οποία αφορά στην απόκτηση «οριζοντίων δεξιοτήτων» (soſt skills) από τους ωφελούμενους (Ενδεικτικά: Χρήση βασικών Εφαρμογών Η/Υ- Βασικές και προχωρημένες ψηφιακές δεξιότητες, Διαχείριση χρόνου (Time management), Δημιουργικότητα – Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα κ.α.).

3. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

220 ώρες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στην ειδικότητα που έχουν εκπαιδευτεί.

4. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων και έπειτα από εξετάσεις παρέχεται πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων για κάθε ειδικότητα κατάρτισης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με επιλογή των ωφελούμενων, είτε διά ζώσης, είτε με σύγχρονη και ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση είτε με συνδυασμό των δύο. Η συμμετοχή σε όλα τα στάδια του Προγράμματος Κατάρτισης είναι υποχρεωτική και με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους θα καταβάλλεται επίδομα κατάρτισης 5 € ανά ώρα πραγματικής παρακολούθησης όλων των σταδίων του Προγράμματος κατάρτισης .

Το επίδομα κατάρτισης ανέρχεται συνολικά για κάθε καταρτιζόμενο έως 2.600 € (ανάλογα με τις ώρες παρακολούθησης από κάθε ωφελούμενο μείον τις ασφαλιστικές εισφορές).

Τα γνωστικά αντικείμενα

1. Ειδικός διεθνών διατροφικών προτύπων & εξυπηρέτησης πελατών εστιατορίου

2. Barista

3. Merchandiser-προωθητής πωλήσεων

4. Πωλητής Λιανικής

5. Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικής προώθησης εταιρικής παρουσίας- social media marketing

6. Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (E-COMMERCE)

7. Στέλεχος εξαγωγικού – διεθνούς εμπορίου

8. Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου

9. Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων

10. Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων

Προϋποθέσεις συμμετοχής – Απαιτούμενα κριτήρια

Οι αιτούντες στο πρόγραμμα πρέπει:

• Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους,

• Να είναι κάτοικοι των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

• Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α με κάρτα ανεργίας σε ισχύ τηνημέρα υποβολής της αίτησης καθώς και την ημέρα ένταξης στο έργο (1η συμβουλευτική), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

• Θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον απολυτήριο Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δημοτικού σχολείου για τους αποφοιτήσαντες έως το 1980 και τριτάξιου Γυμνασίου για αποφοιτήσαντες από το 1981 και έπειτα).

• Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

Ειδικά οι απόφοιτοι ΙΕΚ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις πιστοποίησης.

• Να μην έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αίτησης στον διαδικτυακό τόπο του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” (https://www.morias-aota.gr), όπως και στο σύνδεσμο του προγράμματος https://training.morias-aota.gr/

Κατεβάστε τον ψηφιακό οδηγό για να δείτε όλες τις λεπτομέριες

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 07 18 143515 1
Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα