arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
epimelitirio

ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ
Νέες ψηφιακές δράσεις, για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, και της ανταγωνιστικότητάς των μελών του, προσφέρει στα μέλη του το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Ανάπτυξη / αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας».
Όλες οι λεπτομέρειες εδώ.

ΜΠΑΡΆΖ ΕΛΈΓΧΩΝ ΑΡΧΊΖΕΙ Η ΑΑΔΕ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΌΣΟΙ ΔΉΛΩΣΑΝ ΤΟ 2021 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΆ ΕΙΣΟΔΉΜΑΤΑ ΈΩΣ 10.000 ΕΥΡΏ
Μπαράζ ελέγχων αρχίζει η ΑΑΔΕ σε όλους όσοι δήλωσαν το 2021 οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Πρόκειται για 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενους, οι οποίοι θα περάσουν από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, καθώς, σύμφωνα με στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής υπάρχουν (άγνωστος ακόμη αριθμός) περιπτώσεις που υποκρύπτουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις του 2021, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα, σχεδόν επτά στους δέκα επαγγελματίες- αυτοαπασχολούμενους, αλλά και έξι στα δέκα νοικοκυριά εμφανίζονται στην εφορία με εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΏ – ΑΥΤΟΝΟΜΏ: ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΊΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΩΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΎΜΕΝΟΥΣ
Παρατείνεται, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη έως την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, βάσει των δεσμεύσεων που υπάρχουν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ 2014-2020 και Ταμείο Ανάκαμψης) του προγράμματος.

ΔΥΠΑ: ΈΩΣ 18/7, ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΎ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΥΣ ΕΛΕΎΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ (Τ. ΟΑΕΕ)
Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα κοινωνικού
τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που απευθύνεται αποκλειστικά σε συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ). Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023, στις 23:59. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ, που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς, ύψους 1 ευρώ, για τη συγκεκριμένη παροχή (παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010). Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.

ΥΠΟΙΚ: ΔΕ ΘΑ ΔΟΘΕΊ ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΥΠΟΒΟΛΉΣ ΑΙΤΉΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΎΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΏΝ
Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην προθεσμία επανένταξης στις ρυθμίσεις φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που λήγει στις 31 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. Συνεπώς, έως αυτήν την ημερομηνία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, στην εφαρμογή που έχει αναπτύξει η ΑΑΔΕ, προκειμένου να επωφεληθούν από τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους. Σημειώνεται ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση συνεπάγεται σειρά ευεργετημάτων για τους οφειλέτες, όπως η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας και η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων.

ΕΠΙΠΛΈΟΝ 85 ΝΈΟΙ ΘΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΟΎΝ ΜΕ 14.800 ΕΥΡΏ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΝ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ
Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ οι πίνακες με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των ενστάσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία – Γ΄ Κύκλος». Ο στόχος της δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση άνεργων νέων 18 έως 29 ετών, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Το ποσό ενίσχυσης ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις. Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ και διαρκεί 12 μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr

ΥΠ. ΑΝ: ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΕΝΤΆΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΆ ΕΊΔΗ ΣΤΗΝ ΔΙΆΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΉ ΠΛΑΦΌΝ
Δυναμώνουμε το τείχος προστασίας από την ακρίβεια για την ελληνική οικογένεια, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τις διατάξεις του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκαν στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις». Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός: «Δυναμώνουμε το τείχος προστασίας για την ελληνική οικογένεια που δοκιμάζεται από την ακρίβεια και τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Παρατείνουμε μέχρι το τέλος του 2023 δύο σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Ν.Δ.: το «Καλάθι του Νοικοκυριού», που έφερε απτά αποτελέσματα, και την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους, σε σημαντικά για το καλάθι της ελληνικής οικογένειας προϊόντα. Επιπλέον, για πρώτη φορά, εντάσσουμε στη σχετική διάταξη και τα σχολικά είδη, διευρύνοντας την κάλυψη ιδιαιτέρως σημαντικών αναγκών για τις οικογένειες».

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα