arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
epimelitirio

«ΤRIPOLIS STREET FOOD FESTIVAL». ΕΠΙΜΕΛΩΣΓΕΥΣΤΙΚΟ!

Το 2ο «Tripolis Street Food Festival» είναι γεγονός. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης και την υποστήριξη του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης ανοίγουν τις πύλες του «Tripolis Street Food Festival» στις 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Άρεως.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 8/9, από τις 18:00 έως τις 00:00

Σάββατο 9/9, από τις 12:00 έως τις 00:00

Κυριακή 10/9, από τις 12:00 έως τις 00:00

Ένα κορυφαίο γεγονός, ΕΠΙμελώς…γευστικό!

Stay tuned!!!!!

Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΈΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΉΣ ΑΙΤΉΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ ΓΙΑ ΤΟ MARKET PASS ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ
Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 ανοίγει ο επόμενος κύκλος αιτήσεων του Market Pass με στόχο την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το αυξημένο κόστος αγορών, ιδίως ειδών διατροφής, σύμφωνα με όσα ορίζει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023. Τονίζεται ότι για τους δικαιούχους που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή της αίτησης. Ωστόσο, μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, εάν επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή εάν έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της επιλογής τους, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Τη συνέχιση των μέτρων στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τον επόμενο μήνα ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα, για τον Σεπτέμβριο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 15Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 Euro/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους. Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, τον Σεπτέμβριο, ξεπερνά, συνολικά, τα 21,4 εκατ. ευρώ.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ»
Έχουν τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι των Μαθητών» και οι βελτιωτικές αλλαγές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Στο «Καλάθι των Μαθητών» περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένα προϊόν από τις εξής κατηγορίες προϊόντων: σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα), μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, χρωματιστοί μαρκαδόροι, στυλό, γόμες, ξύστρες, διαβήτες, χάρακες και φωτοτυπικό χαρτί. Με βάση την υπουργική απόφαση, τόσο για το «Καλάθι των Μαθητών» κατά το διάστημα 30 Αυγούστου – 3 Οκτωβρίου όσο και το «Καλάθι του Νοικοκυριού» από τις 30 Αυγούστου και μετά, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα τουλάχιστον ξεχωριστό σημείο πώλησης σε περίοπτη θέση του καταστήματος, στο οποίο τοποθετούνται και διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό συγκεντρωμένα τα προϊόντα.

ΔΥΠΑ: ΈΩΣ ΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΕ 50 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (ΕΠΑΣ) ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ, ΜΕ 30 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΙΧΜΗΣ
Συνεχίζεται έως τις 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), για το σχολικό έτος 2023-2024, με 30 ειδικότητες, που έχουν υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι 15–29 ετών (γεννήθηκαν τα έτη 1994-2008) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου. Η αμοιβή των μαθητών ανέρχεται σε 104,52 ευρώ ή 130,65 ευρώ την εβδομάδα (για 4 ή 5 ημέρες μαθητείας, αντίστοιχα) για δύο έτη. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται, μέσω gov.gr, με κωδικούς TAXISnet.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟ 2022 ΓΙΑ 66.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα να σβήσουν το τέλος επιτηδεύματος στην πράξη υπό την προϋπόθεση ότι θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης για τουλάχιστον τρεις μήνες τον χρόνο. Ευνοημένες εφέτος υπήρξαν περίπου 66.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που κατάφεραν να επιτύχουν τον στόχο, προχωρώντας σε προσλήψεις και έτσι να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την πληρωμή του τέλους των 400 – 1.000 ευρώ απαλλάχθηκαν 37.000 νομικά πρόσωπα και 29.000 φυσικά πρόσωπα λόγω των νέων προσλήψεων. 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/9
Αύξηση σημειώθηκε στον συνολικό αριθμό των δηλώσεων που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα από τους Έλληνες φορολογούμενους έως και την 31η Αυγούστου συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, φέτος (έως και την 31η Αυγούστου 2023) υποβλήθηκαν 6.481.302 αρχικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, έναντι 6.399.973 πέρυσι, στην εκπνοή της προθεσμίας των εμπρόθεσμων δηλώσεων (30/08/2022), στοιχείο που επιβεβαιώνει την ευρύτερη θετική τάση προς φορολογική συμμόρφωση. Επίσης έχουν υποβληθεί 322.169 αρχικές δηλώσεις νομικών προσώπων, έναντι 284.165 δηλώσεων, στην εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των εμπρόθεσμων δηλώσεων (30/8/2022). Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ ανακοινώνουν ότι, προκειμένου να διευκολυνθούν τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που ενδεχομένως να αντιμετώπισαν πρόβλημα στην υποβολή δηλώσεων τις τελευταίες ώρες της υποβολής λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος, τούς δίνεται η δυνατότητα υποβολής αυτών των δηλώσεων μέχρι τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, χωρίς καμία επιβάρυνση

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα