arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Δεν σου έδωσαν απόδειξη; Σε περιμένει μπόνους εάν το καταγγείλεις
receipts 4542292 1280

Χρηματική αμοιβή θα λαμβάνουν οι πολίτες που καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Αppodixi η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ελέγχουν τη γνησιότητα των αποδείξεων που λαμβάνουν.

Το φορο-μπονους για όσους “καρφώνουν” φοροδιαφυγή προανήγγειλε o Yπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών της ΑΑΔΕ.

Οι λεπτομέρειες του μπόνους θα περιλαμβάνονται σε διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχέδιο με τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο.

Φοροδιαφυγή

Στο «μικροσκόπιο» του ΥΠΟΙΚ μπαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν συστηματικά εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, με τις ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο θα παρουσιαστεί την προσεχή Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, θα είναι στοχευμένες στη μερίδα των ελευθέρων επαγγελματιών που εμφανίζουν συστηματικά εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, μετακυλίοντας τα βάρη στους λοιπούς συνεπείς φορολογούμενους.

Όπως επισημαίνουν πηγές από το ΥΠΕΘΟ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανάγκη παρέμβασης στο σύστημα φορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων (και όχι στους φορολογικούς συντελεστές, οι οποίοι δεν αλλάζουν), προκύπτει από τα στοιχεία των εφετινών φορολογικών δηλώσεων (για τα εισοδήματα του 2022), τα οποία επεξεργάζεται η ΑΑΔΕ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα