arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος του σεμιναρίου για τις  «Οικογενειακές Επιχειρήσεις»
ΦΩΤΟ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου ο πρώτος κύκλος του σεμιναρίου που διοργάνωσε και προσέφερε δωρεάν το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών του σχετικά με τις «Οικογενειακές Επιχειρήσεις».

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Τρουπής, αφού ευχαρίστησε τον εισηγητή Δρ. Ιωάννη Κίνια για την αποδοχή της πρόσκλησης, εστίασε στις πολυεπίπεδες δράσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την εκπαίδευση των μελών του και τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα  αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων του νομού μας και όχι μόνο.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Αρκαδία μπαίνει έμπρακτα σε ρυθμούς ανάπτυξης και ότι οι μεγάλες εταιρίες που επενδύουν στην Αρκαδία συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας:«πρέπει να ανοίξουμε τα αφτιά μας και να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία, να δημιουργήσουμε επιχειρήσεις που θα έχουν πλέον λόγο ύπαρξης και θα συμβάλλουν και αυτές στον τοπικό ΑΕΠ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής – εισηγητής κ. Κίνιας, φανερά ενθουσιασμένος από την πρόσκληση του κ. Γιάννη Τρουπή για τη διοργάνωση του σεμιναρίου, αναφέρει ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση αυτή η πρωτοβουλία, καθώς το Επιμελητήριο Αρκαδίας, είναι από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, που διοργανώνει αυτό το είδος σεμιναρίου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Παρασκευάς Κατσικερός, ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας κ. Βασίλης Αθανασιάδης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης των Επιχειρήσεων κ. Ηλίας Καρύδης, η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής η Εταιρίας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Αγαπήνωρ» και μέλος ΔΣ κα. Ματίνα Παράσχου και το μέλος του ΔΣ κ. Σωτήρης Αποστολόπουλος.

Οι θεματικές ενότητες που ανέλυσε ο εισηγητής στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου αφορούσαν:

 α) Οικογενειακές Επιχειρήσεις,  οικογενειακή δυναμική & ειδικά χαρακτηριστικά των οικογενειακών επιχειρήσεων

Β) Η διαδοχή στην οικογενειακή επιχείρηση, ο ρόλος του φύλου στη διαδοχή

Γ) Εταιρική διακυβέρνηση οικογενειακών επιχειρήσεων, μηχανισμοί οικογενειακής διακυβέρνησης

Το 2ο και τελευταίο μέρος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και θα αναλυθούν οι ενότητες:

Α) Οι οικογενειακές επιχειρήσεις στον κόσμο και η επίδραση τους στις εθνικές οικονομίες

Β) Οργανισμοί υποστήριξης οικογενειακών επιχειρήσεων

Γ) Ευρωπαϊκές πολιτικές για τις οικογενειακές επιχειρήσεις

Δ) Στιγμιότυπα από έρευνες για οικογενειακές επιχειρήσεις – case studies

Εισηγητής: Δρ. Ιωάννης Κίνιας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός Συνεργάτης των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ» και «Executive MBA».

Μετά το πέρας των σεμιναρίων θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΦΩΤΟ
ΦΩΤΟ
ΦΩΤΟ Α
ΦΩΤΟ Α
Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα