arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Ο Γιάννης Τρουπής στη “Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης” μιλά για το Μητρώο Αγροτών, για την ανάγκη συνεργασίας και για την αξιοποίηση πόρων
Στιγμιότυπο οθόνης 2023 09 04 143503

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας πρέπει να νιώθει υπερήφανο –τα μέλη του πρώτα και δευτερευόντως η διοίκησή του-γιατί πρωτοστατήσαμε στο θέμα της δημιουργίας αγροτικού τμήματος στα Επιμελητήρια, γιατί θέλαμε να βοηθήσουμε τους αγρότες.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, στην αρχή της συνέντευξής του στην εκπομπή «Ραντεβού στις πέντε» με την Ελένη Τράκα, στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Ο κ. Τρουπής εξήγησε με λεπτομέρειες τι συζητήθηκε στην συνάντηση με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και σε τι αφορά το Μητρώο Αγροτών, το οποίο καλούνται να φτιάξουν τα Επιμελητήρια της χώρας.

Συγκεκριμένα το Μητρώο Αγροτών, θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για τους αγρότες της Αρκαδίας και θα μπορούν να υλοποιούνται διάφορα προγράμματα και επιμορφωτικά σεμινάρια από χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Με το Μητρώο Αγροτών θα υπάρξουν και άλλα θετικά, όπως ανέφερε ο κ. Τρουπής, ενώ θα δημιουργηθεί και συνεργασία μεταξύ των τμημάτων του Επιμελητηρίου προς όφελος όλων των επαγγελματιών. «Τα μητρώα αγροτών είναι στην ουσία δείκτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τρουπής, εξηγώντας πως η δημιουργία τους δεν πρόκειται να καθυστερήσει και ίσως γίνουν μέχρι την Άνοιξη.

Ο κ. Τρουπής μίλησε και για την ανάγκη ουσιαστικών και όχι κατ’ όνομα συνεργασιών καθώς και για την ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων με συγκεκριμένες προτάσεις, κάτι που όπως είπε δεν γίνεται σε μεγάλο βαθμό μέχρι τώρα. Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Τρουπής στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει αποδείξει έμπρακτα πως θέλει τη συνεργασία, κάποιοι άλλοι μένουν στην θεωρία, κάτι που αφορά και στην πολιτική παιδεία που έχει ο καθένας

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Τρουπής στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα