arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024 οι βεβαιώσεις αποδοχών 2023
startup2

Έως το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν αποσταλεί βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, βεβαιώσεις των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή για τον τύπο και περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα καθώς και υποβολή αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου για το φορολογικό έτος 2023.

Η απόφαση αναφέρει πως για το φορολογικό έτος 2023 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 29η Φεβρουαρίου 2024.

Για τις περιπτώσεις καταβολής μερισμάτων σε φυσικά πρόσωπα από νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες με απλογραφικά βιβλία, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η προηγούμενη μέρα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων. Ως ημερομηνία υποβολής, κατά την ηλεκτρονική υποβολή, θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης αυτών στο σύστημα υποβολής των σχετικών βεβαιώσεων του myAADE με αυτόματη απόδοση στον αποστολέα – υπόχρεο μοναδικού αριθμού καταχώρησης.

Πηγή: dikaiologitka.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα