arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΔΙΗΜΕΡΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «BLUE ECONOMY» – ΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
education

Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26 – 27 Σεπτεμβρίου 2015
ΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΔΙΗΜΕΡΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «BLUE ECONOMY»
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΒΕΛΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ Δρ. GUNTER PAULI
Tον παγκοσμίου φήμης Βέλγο οικονομολόγο και εμπνευστή της Μπλέ Οικονομίας, τον αποκαλούμενο κι ως “Steve Jobs της Βιώσιμης Ανάπτυξης”, Dr. Gunter Pauli, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ως κεντρικό ομιλητή, την Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2015, στο χωριό Αγιάννη, της Βόρειας Κυνουρίας, στο νομό Αρκαδίας.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου ο ομιλητής θα μας περιγράψει με ποιό τρόπο μπορούμε να υλοποιήσουμε καινοτομικά επιχειρηματικά μοντέλα φιλικά προς το περιβάλλον και θα μας παρουσιάσει μια σειρά από τα οποία έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού. http://www.zeri.org/ZERI/The_Blue_Economy.html
Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το νέο τρόπο σκέψης, την νέα έννοια της οικονομίας, που δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας, ταμειακές ροές και βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς σπατάλη των φυσικών πόρων. Θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως εφαρμόζονται τα εργαλεία της Μπλε Οικονομίας και να συζητήσουν, να μοιραστούν τις ιδέες τους για το δικό τους επιχειρηματικό μοντέλο.
Σκοπός της επίσκεψης του είναι, παράλληλα με τη διάλεξη, η δημιουργία ενός τοπικού παραρτήματος, cluster, στο οποίο θα ενταχθούν Έλληνες, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να κάνουν τη διαφορά, να αλλάξουν την παραδοσιακή οικονομία και να θέλουν να επιχειρήσουν στην καινοτομία, μέσω οικοσυστημάτων, με μηδενικά απόβλητα. Το ελληνικό παράρτημα θα αποτελεί κομμάτι του Παγκόσμιου Δικτύου “Blue Economy”, το οποίο αριθμεί πάνω από 3.000 μέλη και 188 επιτυχημένα ενεργά έργα, και θα έχει στόχο τη δημιουργία επιτυχημένων καινοτομικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, εν καιρώ βαθειάς κρίσης, κυρίως στην ελληνική επαρχία http://www.blueeconomy.eu/
Την οργάνωση του διήμερου σεμιναρίου και του ελληνικού παραρτήματος έχει αναλάβει η ομάδα THE MERAKI PEOPLE, στόχος της οποίας είναι η αναγέννηση και αναβίωση των σχεδόν ερειπωμένων ελληνικών χωριών σε ζωντανές και παραγωγικές κοινότητες ικανές να προσελκύσουν νέους και μη, κυρίως ανέργους κατοίκους των αστικών κέντρων, πίσω στη γη των πατέρων τους, στην ελληνική επαρχία. Η πρώτη προσπάθεια “πιλότος” πραγματοποιείται στον Αγιάννη της Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με διεθνείς φορείς (Πανεπιστήμια, δίκτυα καινοτομίας, οικονομικούς οργανισμούς).
* Για δηλώσεις συμμετοχής στη διήμερη διάλεξη και συμπληρωματικές αναλυτικές πληροφορίες επικοινωνήστε με την κυρία Χριστιάνα Γαρδικιώτη στο 6999 171819

Δρ. Gunter Pauli – Σύντομο Βιογραφικό:

O Dr. Gunter Pauli γεννήθηκε στην Αμβέρσα του Βελγίου το Μάρτιο του 1956. Το 1979 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας και έλαβε τους κυρίους μεταπτυχιακούς τίτλους του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το INSEAD στο Fontainebleau 1982. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα εκτείνεται σε επιχειρήσεις, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την πολιτική και το περιβάλλον.. Ίδρυσε την Εcover και το Παγκόσμια Δίκτυο ZERI (=Εκπομπές Αερίων: Έρευνα και Πρωτοβουλίες) ως θεμέλιο, για τον επανασχεδιασμό της παραγωγής και της κατανάλωσης σε ομάδες βιομηχανιών που εμπνέονται από τα φυσικά συστήματα.

Είναι αφοσιωμένος στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας κοινωνίας και των βιομηχανιών, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων που χρησιμοποιούν αυτό που είναι διαθέσιμο σε τοπικό επίπεδο. Τελευταίες πρωτοβουλίες του περιλαμβάνουν τον επανασχεδιασμό των εξορυκτικών δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη μιας νέας έννοιας της διαφάνειας στην επενδυτική τραπεζική.

Gunter έχει εκδώσει 20 βιβλία, τα οποία έχουν τυπωθεί σε 30 γλώσσες και 365 παραμύθια στα οποία φέρνει την επιστήμη και τα συναισθήματα κοντά στα παιδιά. Πάνω από 17 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο. Ένας από τους μύθους του, «το ισχυρότερο Δέντρο” έχει μεταφραστεί σε πάνω από 100 γλώσσες. Το μεταφράσαμε και στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.Το πιο πρόσφατο βιβλίο του που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2015 “Το Μπλε Οικονομία 2.0: 200 έργα που υλοποιούνται, $ 4 δισεκατομμύρια που επενδύονται και 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν” αποτελεί τη νέα πραγματικότητα η οποία ενέπνευσε το όραμα της έκθεσής του προς την Λέσχη της Ρώμης και την οποία παρουσίασε στις 2 Νοεμβρίου 2009.

Το επόμενο βιβλίο του “Από Βαθιά Οικολογία σε Blue Οικονομία: 21 Αρχές του νέου επιχειρηματικού μοντέλου” αναμένεται το φθινόπωρο του 2015. Είναι πατέρας 6 παιδιών και παντρεμένος με την Κατερίνα Bach. Μιλάει σε επτά γλώσσες και έχει σπίτια σε 4 ηπείρους, είναι ένας πολίτης του κόσμου.
http://www.gunterpauli.com/Home.html

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα