arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money

• Ηλεκτρονικός Διεθνής Διαγωνισμός για την υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος
Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ), που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, διενεργεί Ηλεκτρονικό Ανοικτό Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (Ο.Π.Σ.), ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 – 2020».
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και τις προδιαγραφές πατήστε εδώ

• Προστασία πρώτης κατοικίας από χρέη προς το Δημόσιο
Μόνο οι οικονομικά αδύναμοι πρόκειται να προστατευθούν από τον πλειστηριασμό α’ κατοικίας, από τον οποίο κινδυνεύουν οι φορολογούμενοι που έχουν χρέη προς το Δημόσιο και δεν υπάγονται σε ρύθμιση για τμηματική εξόφλησή τους.
Σημειώνεται ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ανάλογα με αυτά που θεσπίστηκαν πρόσφατα για τα «κόκκινα» δάνεια θα τεθούν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της α’ κατοικίας και από τις φορολογικές Αρχές.
Αυτό σημαίνει ότι η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας θα ισχύει με το νέο καθεστώς μόνο για τους πολύ φτωχούς οφειλέτες του Δημοσίου. Οι υπόλοιποι, εφόσον δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους, θα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό ακόμη και της πρώτης κατοικίας τους.

• Επιδότηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της αγοράς για στελέχωση των επιχειρήσεων από καταρτισμένους συνεργάτες αποφάσισε την επιδότηση της συμμετοχής των άμεσα ενδιαφερομένων, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το κόστος συμμετοχής είναι 3.300€ από 3.900€ που ήταν αρχικά.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

• Τροποποίηση Οδηγού Π.Ε.Π
Η «Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων» ενημερώνει τους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών» ότι στις 15-12-2015 με βάση τη Απόφαση Α.Π.: 6761/1566/A2/του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τροποποιήθηκε ο Οδηγός του προγράμματος. Μπορείτε να δείτε τις τροποποιήσεις πατώντας εδώ

Επιστολή Επιμελητηρίων για τις κατασχέσεις λογαριασμών ασφαλισμένων -επαναφορά ορίου ρύθμισης για συνταξιοδότηση
Να σταματήσει άμεσα κάθε κατάσχεση, μέχρι τουλάχιστον την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος που εξαγγέλθηκε και αναμένεται να ξεκινήσει, ζητούν σε επιστολή τους στον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο Αναστάσιο που απέστειλαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας μαζί με τα Επιμελητήρια: Αργολίδας, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Λέσβου, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Ροδόπης.
Διαβάστε αναλυτικά την παρέμβαση πατώντας εδώ

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα