Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24/02/2016 / ΩΡΑ: 14:30 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ

• Μείωση κόστους συνδρομών ζητά το Επιμελητήριο σε δύο πολυεθνικές εταιρίες
Μετά από σειρά αιτημάτων των επαγγελματιών εστίασης – μελών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σχετικά με το υψηλό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσια θέασης στα επαγγελματικά πακέτα, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ζητά – ξεχωριστά – από τις δύο πολυεθνικές εταιρείες να εξετάσουν τη δυνατότητα μείωσης του κόστους των επαγγελματικών πακέτων προκειμένου οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές και να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν αυτήν την σημαντική υπηρεσία που βοηθά τόσο τις ίδιες τις επιχειρήσεις όσο και τους απλούς πολίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτά τα προγράμματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν αυτήν την υπηρεσία στο σπίτι τους.
Για να δείτε αναλυτικά τις παρεμβάσεις πατήστε εδώ.

• Κλειστό μέχρι νεωτέρας το TAXISNET για τις φορολογικές δηλώσεις
Κλειστή παραμένει η πύλη του Taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων και δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι να κατατεθούν στη Βουλή οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θα διευθετούνται εκκρεμότητες για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτήθηκαν το 2015 και την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος. Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφορούν κυρίως το νέο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων, την προστασία έναντι των τεκμηρίων για φορολογουμένους με πολύ χαμηλά εισοδήματα και τον καθορισμό των διαδικασιών βάσει των οποίων θα δηλώνεται στο Μητρώο των ΔΟΥ το σύμφωνο συμβίωσης.

• Πρόγραμμα ERASMUS + για τις επιχειρήσεις επεξεργασίας και μεταποίησης ξύλου
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εγκρίθηκε να υλοποιήσει στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ το πρόγραμμα με τίτλο: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΜΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ -ΡΟΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΞΥΛΟΥ»
Αριθμός Δικαιούχων: 12 και Διάρκεια αποστολής: 10 ημέρες
Ημερομηνία υλοποίησης: 17/4/2016-26/4/2016
Η αποστολή θα υλοποιηθεί στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα τους και θα επισκεφθούν συναφείς γερμανικές επιχειρήσεις για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν.
Τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις, ημιδιατροφή) θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.
Υποβολή αίτησεων συμμετοχής έως 22 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Νέα, Ενημέρωση) μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες και να κατεβάσετε και την αίτηση συμμετοχής.
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

• Επιδότηση συμμετοχής μελών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε εκθέσεις για το έτος 2016
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής για τις ακόλουθες εκθέσεις: DOMOTEC, FRESKON θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10.00 και δε θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που θα παραληφθούν νωρίτερα. Η διαδικασία θα κλείσει την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 14.00 μ.μ.
Πληροφορίες για τις εκθέσεις και τους όρους συμμετοχής εδώ.