arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ 15.000 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Στο πλαίσιο δύο νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Οι προσλήψεις των ανέργων θα γίνουν από ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε συνεταιρισμούς, σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά σε εργοδότες ιδιωτικού τομέα. Οι 5.000 θέσεις αφορούν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των έξι και των δώδεκα μηνών θεωρούμενοι ότι βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση όπως χαρακτηρίζονται από το Πρόγραμμα. Αυτοί θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης.

ΕΥΝΟΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ‘ΚΟΚΚΙΝΑ’ ΔΑΝΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Η προνομιακή μεταχείριση των αγροτών που έχουν «κόκκινα δάνεια» στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος (ΑΤΕ), όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο, αφορά και τα νομικά πρόσωπα, όπως Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, αγροτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες. Αυτό προβλέπει απόφαση (11/2017) της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία, ωστόσο, θέτει ως προϋπόθεση τα νομικά πρόσωπα αποδεδειγμένα να έχουν ως κύρια δραστηριότητα την άσκηση γεωργικών εργασιών.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

EUROSTAT: ΣΤΟ 1,5% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟ 1,8% ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Στο 1,5% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2017, σε σχέση με 0,3% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν -0,1%. Συνολικά, στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο ήταν 1,8% από 1,1% τον Δεκέμβριο και 0,3% ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,7% τον Ιανουάριο σε σχέση με 1,2% τον Δεκέμβριο και 0,3% ένα χρόνο πριν.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το ENTERPRISE GREECE σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, για την άμεση και σωστή πληροφόρηση των εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας και των εξαγωγέων που βρίσκονται κυρίως σε αρχικό στάδιο, διοργανώνουν Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Μαρτίου, απογευματινές ώρες, δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας 8 ωρών (4 ώρες/μέρα) με θέμα: «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα