arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2017.
Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εκθέσεις και το ύψος επιδότησης.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
Επιστολή απέστειλε το Επιμελητήριο Αρκαδίας στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Έφη Αχτσιόγλου. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ζητά την άμεση παρέμβαση της υπουργού, να διευκρινιστεί με σχετική εγκύκλιο τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει παράλληλη ασφάλιση και ως μισθωτός και ως ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επιστολή.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΔ
Έως τις 17 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νεοσύστατου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Επίσης, παράταση έως τις 17 Μαρτίου, δίνεται και στην προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ), αλλά και στην προθεσμία καταβολής των εργοδοτικών εισφορών του Ιανουαρίου. Οι σχετικές προθεσμίες έληγαν κανονικά σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Tην επιμήκυνση της προθεσμίας είχαν ζητήσει τόσο τα Επιμελητήρια όσο και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων.

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΕΠ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών από τα 120 που σχεδιάζει να δημιουργήσει έως το καλοκαίρι η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομίας.
Το πρώτο κέντρο θα έχει έδρα στο κτίριο όπου στεγάζεται η Ειδική Γραμματεία και θα αποτελέσει πιλότο για τα δύο επόμενα, τα οποία θα δημιουργηθούν εντός του Μαρτίου σε Αθήνα και Πειραιά.
Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσουν ανάλογα κέντρα και στις υπόλοιπες δώδεκα πρωτεύουσες των περιφερειών της χώρας, ενώ έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2017 στόχος είναι να έχουν δημιουργηθεί 120 κέντρα, εκ των οποίων τα 30 θα μετεξελιχθούν σε Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών με συντονιστικό ρόλο.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το ENTERPRISE GREECE σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, για την άμεση και σωστή πληροφόρηση των εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας και των εξαγωγέων που βρίσκονται κυρίως σε αρχικό στάδιο, διοργανώνουν Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Μαρτίου, απογευματινές ώρες, δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας 8 ωρών (4 ώρες/μέρα) με θέμα: «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα