arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε Μεγαλόπολη (8/12), Άστρος (9/12) και Τρίπολη (10-11/12). Ενημερωθείτε αναλυτικά για: Ημερομηνίες Εκλογών – Αριθμός Εδρών – Προθεσμία Εξόφλησης Συνδρομών – Υπόδειξη εκπροσώπων – Υποβολή Υποψηφιοτήτων.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ» ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΩΝ ΜμΕ
Νέο ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων προωθεί άμεσα το υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, το πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω», που αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως προσεχώς διάστημα, θα χρηματοδοτεί τη συμμετοχή των επιχειρήσεων σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις καθώς και άλλους τρόπους προώθησης των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό να ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 30.000.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη).

ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 2017: ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 600 ΕΥΡΩ
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για το επίδομα ορεινών και μειονοτικών περιοχών 2017 που δίνεται σε αρκετούς δήμους της χώρας. Δείτε τα δικαιολογητικά και την διαδικασία.
Ξεκίνησαν και εφέτος, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2017 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ. Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΚΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ενισχύεται σημαντικά το οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας με την ανάθεση και στο ΣΔΟΕ της αρμοδιότητας του ελέγχου των περιπτώσεων αυτών. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση της πολυμελούς συμφωνίας αρμοδίων αρχών για την ανταλλαγή εκθέσεων ανά χώρα και διατάξεις εφαρμογής», και αναμένεται να ψηφισθεί τις επόμενες ημέρες. ρύθμιση αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του ελεγκτικού μηχανισμού στον τομέα της αδήλωτης εργασίας, καθόσον η Ειδική Γραμματεία ΣΔΟΕ θα συνδράμει σημαντικά στο έργο των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Ένας στους πέντε εργοδότες εκτιμά ότι θα αυξήσει τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του κατά το επόμενο, το τέταρτο τρίμηνο του έτους.
Η έρευνα προοπτικών και απασχόλησης της ManpowerGroup δείχνει ότι συνολικά, οι προοπτικές απασχόλησης, αν και μέτριες, βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών. Ουσιαστικά, το 20% που συμμετείχε στην έρευνα προέβλεψε ότι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στην επιχείρησή του, το 11% προέβλεψε μείωση και το 66% στασιμότητα.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα