arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ SHOCK PRICE ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Συνάντηση μεταξύ των παραγωγικών φορέων της Τρίπολης και του Δημάρχου Δημήτρη Παυλή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/06/2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με κύριο θέμα συζήτησης την συνέχιση της ήδη επιτυχημένης διοργάνωσης της δικής μας Νύχτας προσφορών… Shock Price.
Με βασικό στόχο την στήριξη της εμπορικής δραστηριότητας και την τόνωση της τοπικής αγοράς, η οργάνωση της 2ηςκαλοκαιρινής βραδιάς προσφορών, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου και η ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, αφού παράλληλα διαμορφώνεται και το πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων και εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνέντευξη τύπου, εδώ.

EUROSTAT : ΣΤΟ 77% ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2017
Το 2017 η πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα ανήλθε στο 77% του κοινοτικού μέσου όρου, ενώ το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) έφτασε στο 67% του μέσου κοινοτικού, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. H πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση ορίζεται ως κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών από τους πολίτες. Ο υψηλότερος δείκτης κατά κεφαλήν κατανάλωσης στην «ΕΕ των 28» καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (130% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) και στη Γερμανία (122%) και την Αυστρία (118%).

ΟΑΕΔ: ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟ ΜΑΪΟ
Μειώθηκε κατά 50.916 το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, το Μάιο του 2018, σε σύγκριση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Αναλυτικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον Μάιο 2018, ανήλθε σε 804.601 άτομα. Από αυτά, 486.346 (ποσοστό 60,45%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών.

ΑΝΤΕΞΕ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Ανθεκτικός αποδείχθηκε o κλάδος τροφίμων και ποτών στη διάρκεια της κρίσης, σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, διατηρώντας τον κύκλο εργασιών του κοντά στα 15 δισ. ευρώ και αυξάνοντας έτσι τη συνεισφορά του στις συνολικές πωλήσεις του επιχειρηματικού τομέα στο 7% το 2017 από 5% το 2008. Βασικό στήριγμα για τον κλάδο τροφίμων και ποτών κατά την τελευταία δεκαετία ήταν οι εξαγωγές, οι οποίες με αύξηση 45% περιόρισαν την επίδραση της ελαφρά πτωτικής εγχώριας κατανάλωσης (-11%. Όπως αναφέρει η μελέτη, το δυνητικό όφελος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών τροφίμων ανέρχεται σε μισό δισ. ευρώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑνΕΚ
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων , εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Παρουσίαση των Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» στις 04/07/2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας , 25ης Μαρτίου & Πανός 21 , Τρίπολη
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα