arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΕΠΙ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «ΑΕΠΙ – Νέα δεδομένα», την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Στέλιος Μωραΐτης, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ο πλέον αρμόδιος σε θέματα που άπτονται των Πνευματικών Δικαιωμάτων θα μιλήσει για τα νέα δεδομένα που ισχύουν μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ από το υπουργείο πολιτισμού.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 13,8% ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Αύξηση κατά 13,8% εμφάνισαν τα έσοδα από τον τουρισμό στο πρώτο τρίμηνο του έτους φθάνοντας τα 557 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος αντανακλά την αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 12,8%. Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας την περίοδο αυτή έφθασε το 1,59 εκατομμύρια.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: ΡΥΘΜΙΣΗ «ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Χρέη 125.000 ευρώ από 50.000 που είναι σήμερα προς ΑΑΔΕ και ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να ρυθμίζουν μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ στις ρυθμίσεις θα μπορούν να μπαίνουν και οφειλές που δημιουργήθηκαν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Αυτό προβλέπουν μεταξύ άλλων οι αλλαγές που συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί και αναμένεται να θεσμοθετηθούν έως τις αρχές Ιουνίου για τον εξωδικαστικό ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων.

ΠΣΕ: ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Με τη δυναμική της περσινής χρονιάς, όπου κατεγράφη νέο ρεκόρ εξωστρέφειας συνεχίζουν να κινούνται και στο πρώτο τρίμηνο του 2018 οι ελληνικές εξαγωγές, εκτιμά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων. Ανοδική πορεία φαίνεται ότι διατηρείται στις περισσότερες χώρες, και κυρίως προς τους βασικούς εμπορικούς εταίρους της χώρας μας όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Τουρκία και η Κύπρος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, οι εξαγωγές το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018 αυξήθηκαν κατά 905,6 εκατ. ευρώ ή κατά 13,3% και ανήλθαν σε 7,73 δισ. ευρώ από 6,83 δισ. ευρώ.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για περαιτέρω άρση των capital controls. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχετικά με τους ιδιώτες, η πρόταση είναι το μηνιαίο όριο να πάει στα 3.000 ευρώ. Αναφορικά με την ελάφρυνση των κεφαλαιακών περιορισμών για τις επιχειρήσεις, σχεδιάζεται πλήρης απελευθέρωση των εσόδων τους που προέρχονται από το εξωτερικό, καθώς και διπλασιασμός των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες, χωρίς την προϋπόθεση της προηγούμενης ιστορικότητας, από τις 20.000 στις 40.000 ευρώ ανά πελάτη ανά ημέρα.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα