arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ
Σε παράταση της φετινής καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων αποφάσισε να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών κατόπιν εισήγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Συγκεκριμένα:
• Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017 των φυσικών προσώπων παρατείνεται μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.
• Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται επίσης μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.

Η ΕΛΛΑΔΑ 22η ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 2018
Η Ελλάδα κατατάσσεται στις ευρωπαϊκές χώρες μέτριας καινοτομίας και οι καινοτομικές επιδόσεις της έχουν παραμείνει περίπου οι ίδιες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2010 μέχρι σήμερα. Η χώρα μας κατατάσσεται στην 22η θέση μεταξύ των 28 κρατών της ΕΕ. Ο δείκτης καινοτομίας για την Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2017 στο 68,5, έναντι 69,4 το 2010. Αυτό προκύπτει από τον νέο ευρωπαϊκό πίνακα αποτελεσμάτων καινοτομίας (European Innovation Scoreboard 2018), που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. H Δανία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, οι Κάτω Χώρες, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρωτοπόροι της καινοτομίας.

ΟΑΕΔ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 10.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Ξεκίνησε χθες η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων νέων, ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα». Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), οι 6.000 θέσεις εργασίας αφορούν αποκλειστικά εγγεγραμμένους ανέργους, πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα και οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις αφορούν εγγεγραμμένους ανέργους λοιπών εκπαιδευτικών βαθμίδων.

ΕΤΕπ: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΨΟΥΣ 400 ΕΚ. ΕΥΡΩ
Πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 400 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, που θέλουν να μισθώσουν εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, προωθεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). «Η διασφάλιση πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες leasing finance είναι το κλειδί για τις εταιρείες, που εμπλέκονται στην παραγωγή, τον αγροτικό τομέα, τις κατασκευές και άλλους οικονομικούς κλάδους» επισημαίνει η ΕΤΕπ και εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δυνατότητα να ενισχύσει τη συνεργασία της με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Οι αγοραπωλησίες ακινήτων, η αλλαγή του καταστατικού ή οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών καθώς και οι συναλλαγές των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μπαίνουν στη λίστα των δραστηριοτήτων που θεωρούνται «ευάλωτες» και ύποπτες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτό προκύπτει από τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικής δραστηριότητες που κατατέθηκε στη Βουλή, και το οποίο ενσωματώνει σχετική κοινοτική οδηγία.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα