arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Το άρθρο της εβδομάδας. Πώς θα στραφείτε online και θα δουλέψετε μέσω του internet
marketing 3111733 1920

Και αυτό θα περάσει… Αργά ή γρήγορα, με περισσότερο ή λιγότερο πόνο από όσο φανταζόμαστε τώρα, κάποια στιγμή θα περάσει, όπως όλες οι κρίσεις στην ανθρώπινη ιστορία.

Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα, αυτή τη στιγμή που έχουμε στα χέρια μας πολύ περισσότερο χρόνο από πριν – τουλάχιστον κάποιοι από εμάς. Πώς αξιοποιούμε αυτό το χρόνο για τη δουλειά μας, πώς προετοιμαζόμαστε για την «επόμενη μέρα», τη μέρα που όλα θα γίνουν όπως πριν και η ζωή θα αρχίσει πάλι να κυλά με τους προηγούμενους ρυθμούς;

Η καλύτερη συμβουλή: στραφείτε online και εξερευνήστε τους εναλλακτικούς τρόπους που μπορείτε να δουλέψετε μέσω του Internet. Είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που βλέπουμε να πραγματοποιείται αυτή η στροφή τόσο γρήγορα.

Ήδη, μέσα σε μερικές μέρες από την αρχή της κρίσης, οι άνθρωποι συνεχίζουν τη δουλειά τους κανονικά (με πολλές προσαρμογές φυσικά) μέσω του Internet. Ακόμη και δάσκαλοι γιόγκα, καθηγητές μουσικής και τόσοι άλλοι επαγγελματίες, που πριν δεν είχαν ασχοληθεί με αυτόν τομέα, τώρα κάνουν μαθήματα μέσω internet.

Εμείς συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε ως ασκούμενοι και φυσικά οι επαγγελματίες αυτοί, όταν θα περάσει η κρίση, αν το διαχειριστούν σωστά, θα αποκτήσουν περισσότερους πελάτες κι από πριν!

Και βέβαια, αυτό που θα συμβεί είναι ότι το ecommerce θα γνωρίσει τεράστια άνοδο! Γιατί; Διότι πάρα πολλοί που, είτε από συνήθεια, είτε από φόβο, δίσταζαν να ψωνίσουν online, τώρα υποχρεώνονται να το κάνουν. Και διαπιστώνουν ότι και εύκολο είναι, και χωρίς ρίσκο, και βολικό, και τους επιτρέπει να βρουν ευκαιρίες και να συγκρίνουν τιμές, με αποτέλεσμα όσο περισσότερο να εξοικειώνονται, τόσο πιο δύσκολα να το εγκαταλείψουν μετά.

Τώρα που έχετε περισσότερο χρόνο στα χέρια σας, αξιοποιείστε τον και στραφείτε online. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά και πώς μπορείτε να το πετύχετε:

Φτιάξτε το δικό σας eshop: υπάρχουν τόσες πολλές πλατφόρμες που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα eshop μόνοι σας, όπως το Shopify και το Wix. Επιλέξτε ένα template που σας αρέσει, ετοιμάστε ωραίες φωτογραφίες, κείμενα και περιγραφές και τοποθετείστε τα στα κατάλληλα σημεία. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε κώδικα, δεν χρειάζεται καν να είστε εξοικειωμένοι με τη διαδικασία. Απλά ακολουθείτε βήμα-βήμα τις οδηγίες!
Μπείτε σε ένα μεγάλο marketplace με τις δημιουργίες και τα προϊόντα σας, όπως το Etsy & το AmazonHandmade. Ο χρόνος προετοιμασίας για να δημιουργήσετε ένα ωραίο κατάστημα εκεί είναι μεγάλος, οπότε τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία για να το ξεκινήσετε.
Κάντε έρευνα της αγοράς που σας ενδιαφέρει σχετικά με το προϊόν σας: τιμές, ανταγωνισμός, ζήτηση, τάσεις. Δείτε εδώ τα 10 καλύτερα sites που μπορούν να σας βοηθήσουν πάρα πολύ να το κάνετε αυτό σωστά.
Μην εστιάζετε στο πρόβλημα που βιώνουμε τώρα, όσο απίστευτα δύσκολο κι αν είναι αυτό. Για παράδειγμα, οι πρώτες σκέψεις που μπορεί να ήρθαν στο μυαλό σας διαβάζοντας όλα τα παραπάνω μπορεί να ήταν: ‘«ναι, καλά, με τους περιορισμούς στις ταχυδρομικές αποστολές, μου λες να στραφώ online…» ή κάτι παρόμοιο. Αυτές οι σκέψεις θα σας κρατήσουν πίσω, θα σας αποτρέψουν να κινητοποιηθείτε. Να έχετε στο μυαλό σας μόνο το μέλλον και το πού θα θέλατε να είστε σε 1,2 χρόνια από τώρα. Βάλτε τις βάσεις τώρα για να γίνει αυτό το όραμά σας πραγματικότητα.
Από εκεί που μας πήγαιναν οι εξελίξεις της τεχνολογίας και της παγκοσμιοποίησης προς αυτή την κατεύθυνση ούτως ή άλλως, τώρα η κρίση αυτή μας δίνει μία τεράστια, βίαιη σπρωξιά. Το θέμα είναι αν αυτή η σπρωξιά θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε ρυθμούς ή να πέσετε κάτω.

Δεν έχετε κανένα λόγο να πέσετε. Απλά πρέπει να προσαρμοστείτε και να εκμεταλλευτείτε τώρα αυτό το χρόνο για να χτίσετε ένα καλύτερο μέλλον για τη δουλειά σας. Καλή δύναμη και καλή δουλειά!

Της Ιφιγένειας Χριστοδουλίδου

Πηγή:epixeiro.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα