arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
epimelitirio

ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τις επόμενες 1- 2 εβδομάδες και το αργότερο έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις των ενισχύσεων για τους πολίτες στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της χώρας, παράλληλα με τη διαδικασία αξιολόγησης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Αντίστοιχα και για τις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών, στις οποίες, ταυτόχρονα με την αξιολόγηση, θα δοθεί και η 1η αρωγή ύψους 20% επί του τζίρου.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και οι αναστολές φορολογικών- ασφαλιστικών υποχρεώσεων, οι ενισχύσεις στους ανέργους, η μη καταβολή του ΕΝΦΙΑ, η μη καταβολή του επιστρεπτέου μέρους της «επιστρεπτέας προκαταβολής» και η χρηματοδότηση των ΟΤΑ.

TΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Σε άμεση παροχή στεγαστικής συνδρομής και στην αποζημίωση των οικοσκευών για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές προχωρά η πολιτεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξειδικεύοντας τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός 500 εκατ. ευρώ και έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για τη στεγαστική συνδρομή (80% δωρεάν κρατική αρωγή και 20% δάνειο με εγγύηση του Δημοσίου), παρέχεται άμεσα η πρώτη αρωγή.
Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης από το υπουργείο Οικονομικών

ΤΑ 9 ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
Δέσμη μέτρων για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συγκεκριμένα, οι πρωτοβουλίες αφορούν, μεταξύ άλλων, αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, δόσεις και παρατάσεις καταβολών.
Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής της, γνωστοποιεί ότι οι τράπεζες-μέλη της, με κοινή τους απόφαση προβαίνουν στις εξής ενέργειες, που αφορούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και εντός της περιμέτρου που θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση:  Αναστέλλουν, για έξι (6) μήνες, την πληρωμή των κάθε μορφής ενήμερων δανειακών υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΑΤ. Θα απέχουν, για το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα, από την λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στα ως άνω μέτρα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την τράπεζα συνεργασίας τους, και να υποβάλουν σχετικό αίτημα.
Αναλυτικά εντός της ιστοσελίδας

ΠΡΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Προχρηματοδότηση, ύψους 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εκταμίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης (NextGeneration EU). Το ποσό των 4 δισ. ευρώ (2,3 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 1,7 δισ. ευρώ σε δάνεια), αντιστοιχεί στο 13% των επιχορηγήσεων και δανείων που προορίζονται για τη χώρα στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που λαμβάνουν προχρηματοδότηση στο πλαίσιο του μηχανισμού RRF και τονίζει πως «οι προχρηματοδοτήσεις αυτές αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα για την εφαρμογή των κρίσιμων επενδυτικών και μεταρρυθμιστικών μέτρων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας».

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Την επανέναρξη λειτουργίας των εμπορικών εκθέσεων από την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου 2021, γνωστοποίησε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, σε συνέχεια των ανακοινώσεων του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εμπορικών εκθέσεων και το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ καθορίζονται ως εξής: Κανόνες εισόδου στο Εκθεσιακό Κέντρο (χώρο της έκθεσης): Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του GreenPass (εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες). Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι υπόκεινται στο καθεστώς testing που ισχύει για τις τουριστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες εστίασης. Οι επισκέπτες προσέρχονται μόνον κατόπιν ηλεκτρονικής προεγγραφής. Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους του εκθεσιακού κέντρου για όλους ανεξαιρέτως.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα