arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Γιάννης Τρουπής: Συνεχίζουμε να ενισχύουμε και να στηρίζουμε εμπράκτως τον πρωτογενή τομέα.
Στιγμιότυπο οθόνης 2023 01 11 115937

Ενέσεις ρευστότητας στον πρωτογενή τομέα, μετά από παρεμβάσεις Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Με κύριο άξονα τον πρωτογενή τομέα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής μίλησε στη δημοσιογράφο του Super Tv κ. Σίντυ Κόλα για δύο σημαντικά θέματα που αφορούν: στις Αποζημιώσεις de minimis για τους παραγωγούς μήλου της Π.Ε. Αρκαδίας και στην αναγκαιότητα της δρομολόγησης των αρδευτικών έργων λόγω καιρικών συνθηκών.

Ο κ. Τρουπής μίλησε για τις προσωπικές προσπάθειες που κάνει για να γίνουν οι αγρότες μέλη των Επιμελητηρίων, ώστε να «εκμεταλλευτούν» τις παροχές των Επιμελητηρίων,  παράλληλα χωρίς να χάνουν τα δικαιώματά τους στις αποζημιώσεις, και χωρίς τα Επιμελητήρια να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις τους.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει τις πρωτοβουλίες, του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού  Αρκαδίας, που οι ουσιαστικές παρεμβάσεις και των δύο φορέων και οι συναντήσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με παράγοντες του ΥπΑΑΤ, έπιασαν τόπο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η επιδότηση της πατάτας (205€/στρέμμα) και η ένταξη των μήλων Πιλαφά, στις αποζημιώσεις των παγετώνων.

Αναφερόμενος στην πίεση των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί με την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, αλλά και στην κατάσταση με τα αγροτικά εφόδια, που ευτυχώς έχουν σταθεροποιηθεί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τόνισε πως η κλιματική αλλαγή, επιβάλλει την υποστήριξη και δρομολόγηση άμεσα των αρδευτικών έργων που έχουν σχεδιαστεί.

“Πρέπει η Ελλάδα να φροντίσει να έχει ποσοστά προϊόντων και να μην είναι άμεσα εξαρτώμενη από εισαγωγές” τονίζει ο κ. Τρουπής, “έτσι ώστε να μην οδηγηθούμε σε κοινωνίες δύο ταχυτήτων”.

Για να ακούσετε τις συνεντεύξεις πατήστε τα παρακάτω links:

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ζητά αποζημιώσεις de minimis για τους παραγωγούς μήλου της Π Ε Αρκαδίας

Σταθεροποίηση τιμών στα αγροτικά εφόδια

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα