arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
epimelitirio

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Η «HENGAS ΑΕ» και το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνουν την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
«Το φυσικό αέριο στην Τρίπολη – Προδιαγραφές και Ασφάλεια Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου – Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τη σύνδεση με το φυσικό αέριο και η επιδότησή του από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ Ο ΟΔΗΓΌΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΚΥΚΛΏΝΩ – AΛΛΆΖΩ ΘΕΡΜΟΣΊΦΩΝΑ», ΈΩΣ 904 ΕΥΡΏ Η ΕΠΙΔΌΤΗΣΗ
Επιδότηση από 50 έως 60 % (ή 510 έως 904 ευρώ) του κόστους αγοράς και εγκατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα παρέχει το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», ο οδηγός του οποίου αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (https://ypen.gov.gr/anakyklono-allazo-thermosifona/). Η επιδότηση θα παρέχεται με επιταγή (voucher), την οποία κάθε δικαιούχος θα μπορεί να εξαργυρώνει σε προμηθευτή της επιλογής του, με εισοδηματικά κριτήρια και με προϋπόθεση την απόσυρση του υφιστάμενου ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού για όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα (υπολογίζονται σε 120.000 νοικοκυριά) υπολογίζεται ότι θα μειωθεί  κατά περίπου 65%. Η προδημοσίευση που αφορά την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους, σύγχρονης τεχνολογίας, ηλιακούς θερμοσίφωνες, θα παραμείνει αναρτημένη έως και την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΕΠΙΠΛΈΟΝ 284 ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΝΈΩΝ ΘΑ ΛΆΒΟΥΝ ΕΠΙΧΟΡΉΓΗΣΗ 14.800 ΕΥΡΏ
Αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) πίνακας με επιπλέον 284 εγκεκριμένα έργα για τον Β΄ κύκλο του «προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες». Συνολικά 4.383 επιχειρηματικά σχέδια έχουν εγκριθεί, μέχρι σήμερα. Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση νέων ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τουλάχιστον το 60% του συνόλου των δικαιούχων θα είναι άνεργες γυναίκες. Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 61.200.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020». Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr. 

ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΥΓΕΊΑΣ: ΆΡΣΗ ΤΩΝ ΜΈΤΡΩΝ ΈΝΑΝΤΙ COVID-19
Την πρόταση για άρση των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό αποδέχτηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Ο υπουργός Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων. Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για τον λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντι-ιικής θεραπείας για όσους νοσούν». Σημειώνεται πως προστατευτικά μέτρα για τη μετάδοση της Covid ισχύουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους.

ΔΥΠΑ: ΈΩΣ ΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΊΟΥ 2023 ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Β΄ΚΎΚΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΝΈΩΝ
Τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 και ώρα 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για τον Β΄ κύκλο του «προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία». Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε ανακοίνωσή της, ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.500 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 18-29 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα