arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Αναρτήθηκε ο Οδηγός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Aλλάζω Θερμοσίφωνα», έως 904 ευρώ η επιδότηση
solar g1d87639f0 1280 e1664524457219

Επιδότηση από 50 έως 60 % (ή 510 έως 904 ευρώ) του κόστους αγοράς και εγκατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα παρέχει το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», ο οδηγός του οποίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (https://ypen.gov.gr/anakyklono-allazo-thermosifona/).

Η επιδότηση θα παρέχεται με επιταγή (voucher), την οποία κάθε δικαιούχος θα μπορεί να εξαργυρώνει σε προμηθευτή της επιλογής του, με εισοδηματικά κριτήρια και με προϋπόθεση την απόσυρση του υφιστάμενου ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού για όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα (υπολογίζονται σε 120.000 νοικοκυριά) υπολογίζεται ότι θα μειωθεί  κατά περίπου 65%.

Η προδημοσίευση που αφορά την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους, σύγχρονης τεχνολογίας, ηλιακούς θερμοσίφωνες, θα παραμείνει αναρτημένη έως και την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023.

Μέχρι και αυτήν την ημερομηνία θα μπορεί κάποιος να στέλνει τα σχόλιά του επί του κειμένου, στο e-mail: programmathermosifonas@prv.ypeka.gr 

Εδώ μπορείτε να βρείτε την προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα